19. april 2019
Førstehjælpsinstruktør og underviser på ZBC, Karina Kjeldsen, viser, hvordan man udøver hjerte-lungeredning. Når man trykker og slipper igen, laver man hjertets arbejde med at pumpe blod og ilt ud i kroppen  (tryk) for derefter at suge det tilbage igen (slip). Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Førstehjælpsinstruktør og underviser på ZBC, Karina Kjeldsen, viser, hvordan man udøver hjerte-lungeredning. Når man trykker og slipper igen, laver man hjertets arbejde med at pumpe blod og ilt ud i kroppen (tryk) for derefter at suge det tilbage igen (slip). Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ZBC-studerende reddede liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ZBC-studerende reddede liv
Holbæk - 12. oktober 2018 kl. 09:02
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De første gange er det virkelig grænseoverskridende, men det er ikke noget, man vænner sig til.

Suzie Carlsen har givet førstehjælp til personer med hjertestop mange gange via sit tidligere job som sikkerhedsvagt i indkøbscentret City 2 i Høje Taastrup. Derfor ser det også særdeles rutineret ud, når hun sammen med sin medstuderende på sosuassistentuddannelsen, Magda Qvist, giver hjerte-lungeredning på en dukke på gulvet i den store forhal i ZBC på Slotshaven i Holbæk.

Forhallen er fyldt af cirka 100 sosu- og pædagogisk assistentstuderende denne torsdag formiddag. Men det er ikke kun her, der udøves masseførstehjælp. På lignende uddannelser i Næstved, Ringsted og Nykøbing Falster er op mod 340 studerende netop nu i færd det samme.

- Målet er at få flere frivillige førstehjælperer, siger uddannelseschef på ZBC, Susanne Marstal, om baggrunden for dagens event, der er en del af projektet Danmark Redder Liv.

Ifølge projektet falder chancen for at overleve et hjertestop med ti procent for hvert minut, der går. Som frivillig førstehjælper kan man via en app, der sporer én via gps, blive sendt ud til et hjertestop, så snart der bliver ringet 112 fra et område, man befinder sig i.

- Sosuer er omsorgspersoner, og et førstehjælpsbevis er en del af pensum, så det er oplagt at bringe deres kompetencer i spil også i deres fritid, siger Susanne Marstal.

Selv om Suzie Carlsen har udøvet førstehjælp mange gange, kan hun godt få noget ud af dagens event.

- Man skal helst genopfriske førstehjælp en gang om året. Jeg synes, alle burde lære det. Det er ærgerligt, at der er mange, der ikke kan det, for i sidste ende kan det jo betyde, at folk dør, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk