23. november 2017
Koordinator Lis Hølzer (tv) og leder af »Medusa - et liv uden vold« Ane Voss frygter, den åbne rådgivning i Holbæk for voldsramte kvinder fra Holbæk og Odsherred risikerer at lukke, hvis Holbæk Kommune ikke fornyr en partnerskabsaftale. Foto: Margit Pedersen
Koordinator Lis Hølzer (tv) og leder af »Medusa - et liv uden vold« Ane Voss frygter, den åbne rådgivning i Holbæk for voldsramte kvinder fra Holbæk og Odsherred risikerer at lukke, hvis Holbæk Kommune ikke fornyr en partnerskabsaftale. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsramte kvinders åbne rådgivning er truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsramte kvinders åbne rådgivning er truet af lukning
Holbæk - 20. marts 2017 kl. 13:25
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 2009 har Foreningen Medusa - et liv uden vold tilbudt frivillig og åben rådgivning til voldsramte kvinder i Holbæk og Odsherred. Men det kan meget snart være slut, hvis udvalget Aktiv hele livet i Holbæk siger nej til en partnerskabsaftale og et økonomisk tilskud.

Odsherred Kommune har fornyet en aftale for 2017, men i Holbæk har adminstrationen indstillet, at der ikke laves en ny aftale. Dermed rives tæppet væk under rådgivningen.

- Uden et økonomisk fundament til at betale den nødvendige koordinator, som også klæder de frivillige på, skal vi virkelig overveje, om vi kan stå inde for det, vi så kan tilbyde, siger Ane Voss, leder af Medusa, til Nordvestnyt mandag.

Tre af Holbæks kerneområder har i næsten enslydende breve gjort opmærksom på, at man ikke har råd til at betale hver 30.000 kroner i en tid, hvor alle udgifter skal nøje overvejes. Forebyggelse og rådgivning er et supplement til de kommunale ydelser, men ikke en kerneopgave eller lovbunden opgave. Desuden kan det ikke dokumenteres, at rådgivningen sparer kommunen for udgifter.

Siden åbningen i Holbæk har alene cirka 200 kvinder fra Holbæk søgt om og fået blandt andet juridisk og økonomisk rådgivning og hjælp til at leve et liv uden vold fra partneren. Det har ifølge Medusa sparet kommunen for mange millioner kroner, fordi kvinderne har holdt fast i deres job, er begyndt uddannelse og tog vare på deres børn. Uden ville mange være endt på krisecenter og kontanthjælp, og børnene var anbragt.

Medusa driver også Holbæk Krisecenter, som ikke berøres direkte af en manglende partnerskabsaftale. Her betaler kommunerne en fast takst for kvinder og børns ophold.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk