22. januar 2018
Ifølge planerne skal Holbæk Renseanlæg (foto) afløses af et nybygget renseanlæg et andet sted i Holbæk Kommune. På Tuse Næs fortsætter kampen for at undgå, at hjemstedet bliver dér.
Ifølge planerne skal Holbæk Renseanlæg (foto) afløses af et nybygget renseanlæg et andet sted i Holbæk Kommune. På Tuse Næs fortsætter kampen for at undgå, at hjemstedet bliver dér.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil halvø hellere til nabokommunen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil halvø hellere til nabokommunen?
Holbæk - 19. marts 2017 kl. 07:39
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En Facebook-gruppe med navnet »Tuse Næs til Odsherred Kommune?« er det seneste indslag i den massive modstand på Tuse Næs mod at placere et stort renseanlæg på halvøen, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Protest-underskrifter mod renseanlæg

Anne og Thomas Skarbye åbnede torsdag Face­book-gruppen, da de mener, at en indlemmelse i Odsherred Kommune kan være sidste udvej for at undgå at få et renseanlæg på Tuse Næs.

- Ideen med siden er at finde ud af, om der er opbakning til en afstemning om, hvorvidt vi i stedet skal blive en del af Odsherred Kommune, siger Thomas Skarbye.

Senest har det vakt nogen uro, at forsyningsselskabet Fors A/S på Holbæk Kommunes hjemmeside, hvor alle kan foreslå placeringer til renseanlægget, har sat to prikker på Tuse Næs.

Det har fået nogle til at mene, at beslutningen nærmest er truffet. Det handler om at finde en ny placering til det eksisterende renseanlæg på Parallelvej i Holbæk.

- Vi har sendt så mange høringssvar og så mange underskrifter og har så mange argumenter mod, at renseanlægget skal ligge på Tuse Næs. Så jeg er overrasket over, at Fors holder fast i ideen, siger Thomas Skarbye.

På Holbæk Kommunes hjemmeside anføres det blandt andet, at der skal bygges et nyt renseanlæg, fordi det eksisterende er overbelastet og teknologisk set slidt.

De to prikker, som Fors i sidste uge satte som forslag på kortet, ligger ved Udby og ved Kisserup.

- Det er superærgerligt, at man vil ødelægge et område med natur, uden industri. Vi har bosat os på en halvø, hvor der ikke er en gennemfartsvej. Hvis man smadrer naturen, er der ikke noget tilbage, siger Thomas Skarbye.

De to prikker fra Fors har givet anledning til spørgsmål om Fors' rolle i sagen. Ifølge John Harpøth (DF), der er formand for Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg, bliver forslagene fra Fors behandlet på præcis samme vilkår som alle andre forslag. Og det er Holbæk Byråd, der suverænt bestemmer, hvor det nye renseanlæg skal ligge, fastslår han.

John Harpøth finder i øvrigt ikke, at det var en specielt god idé, at Fors satte de to prikker på Tuse Næs.

- Det opildner en stemning og forstærker mistanken om, hvad der nu er gang i, siger John Harpøth, der i øvrigt er næstformand i bestyrelsen i det kommunalt ejede Fors.

Det har hele tiden været meningen, Tuse Næs skulle indgå som en mulig placering sammen med to-tre alternativer. De udvælges, efter at fristen for at komme med forslag er udløbet den 26. marts.

arrow Et rungende nej til renseanlæg
22. marts 2016 kl. 23:56 Opdateret: kl. 23:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk