13. august 2020
Arbejdet med at rulle den klimavenlige asfalt ud på en strækning på Skovvejen fandt sted tirsdag aften og natten til onsdag.
gallery icon

Se billedserie

Arbejdet med at rulle den klimavenlige asfalt ud på en strækning på Skovvejen fandt sted tirsdag aften og natten til onsdag.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Skovvejen er blevet grønnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Skovvejen er blevet grønnere
Holbæk - 05. september 2018 kl. 12:52
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var lidt af en verdensnyhed, der tirsdag aften og natten til onsdag blev rullet ud på Skovvejen øst for Jyderup i sporene mod København.

Vejdirektoratet tester en klimavenlig asfalt, der har været under udvikling i et årti, på en 1,5 kilometer lang strækning mellem Cementvejen og Bennebovej.

Asfalten mindsker dækkenes rullemodstand med op til fire procent og sparer dermed brændstof for bilisterne og CO2-udledning for atmosfæren.

- Vores forventning er, at borgerne og virksomhederne i gennemsnit sparer cirka 40 millioner kroner i brændstof for hver million kroner, der investeres i klimavenlig asfalt, siger projektleder Christian Axelsen fra Vejdirektoratet.

Asfalten har været testet på mindre områder gennem de seneste seks år. Det springende punkt er nu asfaltens holdbarhed. Den vil Vejdirektoratet løbende teste og analysere på Skovvejen og de øvrige teststrækninger, der omfatter i alt 50 kilometer statsveje rundt omkring i landet.

Skovvejen er et af de allerførste steder, den særlige asfalt bliver rullet ud til test. Hvis asfalten rulles ud i hele landet og er fuldt implementeret omkring 2030, vil det ifølge Vejdirektoratet til den tid svare til en årlig besparelse på omkring 57 millioner liter brændstof og en reduktion på op mod 143.000 ton CO2.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk