1. juni 2020
Bandet Mariehøns spiller jazz for børn, og det faldt i god smag hos de knap 60 børn og voksne, der søndag eftermiddag deltog i arrangementet i Holbæk Jazzklub.
gallery icon

Se billedserie

Bandet Mariehøns spiller jazz for børn, og det faldt i god smag hos de knap 60 børn og voksne, der søndag eftermiddag deltog i arrangementet i Holbæk Jazzklub.
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Fornøjelig jazz for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Fornøjelig jazz for børn
Opdateret 20. oktober 2019 kl. 19:57
Holbæk - 20. oktober 2019 kl. 19:42
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn og voksne kom vidt omkring i en eventyrverden med musik til, da der søndag eftermiddag blev budt på børnejazz hos Holbæk Jazzklub på Elværket i Holbæk.

Bandet Mariehøns har specialiseret sig i jazzmusik for børn, og det blev en fornøjelig eftermiddag for de knap 70 deltagende børn og voksne.

Ved indledningen måtte børnene råbe »Mariehøns« højt flere gange, fordi mariehøns har sådan nogle små ører. Og så gik det ellers derudaf med fødselsdagssang til Cirkeline og musikalske historier om rumpigen Vigga, drengen Otto Fugleven, indianerpigen Søde Sue og vennen Svend.

"Du ligner en kone"

Det blev også til en tur i ørkenen, hvor alle kameler hedder Lis. Ørkensheiken rider på en kamel, der møder en ørkenprinsesse.

»Du ligner en kone«, lød det fra et af børnene, da sanger Elisabeth Sørensen tog et tørklæde på. »Jeg vil nu hellere være en ørkenprinsesse«, lød svaret fra scenen.

Børnene blev opfordret til at gå ud på gulvet og deltage med dans, fagter og mimik, som passede til de forskellige sange. Det benyttede de fleste af børnene sig flittigt af.

Band med stort lokalt islæt

Medlemmerne af bandet Mariehøns bor i hovedstadsområdet, men der er alligevel et stort lokalt islæt. Christian Bluhme (guitar), der er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, arbejder på Holbæk Kulturskole og er oprindelig fra byen.

Hans kone, Elisabeth Sørensen (vokal) var elev på Nr. Jernløse Skole, hvor hendes musiklærer var Michael Jurcenoks, som nu er formand for Holbæk Jazzklub. Og Tine Kjær Jørgensen er oprindelig fra Regstrup.

Det er første gang, Mariehøns gæster Holbæk Jazzklub, som har haft børnejazz på programmet i ti år.

- Det er en del af vores opgave at sprede jazz og glæde til både børn og voksne. Det her er en forestilling decideret til børn - som jo ikke gider komme til vores almindelige jazzarrangementer, siger Michael Jurcenoks.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk