28. maj 2020
Der var dømt hygge og leg for små og store, da KFUM spejderne Tuse Bjerg Gruppe fejrede sine første 50 år.
gallery icon

Se billedserie

Der var dømt hygge og leg for små og store, da KFUM spejderne Tuse Bjerg Gruppe fejrede sine første 50 år.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Bjergspejdere fejrede 50 års spejderliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Bjergspejdere fejrede 50 års spejderliv
Holbæk - 18. maj 2017 kl. 20:45
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 50 år siden blev en ny spejdergruppe dannet »ude på landet«. Det er så langt ude, at de mindste spejdere skal køres af far eller mor. Alligevel er Tuse Bjerg gruppe oppe på 70 spejdere. Torsdag fejrede bjergspejderne med base i KFUM, at to aktive mænd, Erling Jensen og Samuel Hansen for 50 år siden besluttede, at der skulle være en spejdergruppe i Tuse.

I dag holder gruppen til i Butterup med spejderhus og nu også bålhytte og shelter med hjælp af sponsorpenge. Det giver mulighed for mange flere udendørs aktiviteter. Festdagen med åbent hus viste nogle af spejderaktiviteterne som pandekagebagning over bål og de mere utraditionelle som det muntre køkken og flødebollekast.

Med til festen var mange aktive spejdere fra de mindste familiespejdere til de store i Klan De Gale Hattemagere, der også tæller spejdere fra KFUM-spejderne i Holbæk. Gruppens forældre er meget aktive og kom også til åbent hus sammen med mange tidligere spejdere. »En gang spejder, altid spejder« lød det fra Birgit Juul Hansen, Hørve. Hun var med i 1967, og begge hendes børn har også været spejdere i Tuse Bjerg Gruppen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk