1. april 2020
60-70 personer fra Tingerup og omegn samt to miljøorganisationer fra Tuse Næs og Jungshoved var i morges samlet ved Edelgundegård i protest mod store svinefarme.
gallery icon

Se billedserie

60-70 personer fra Tingerup og omegn samt to miljøorganisationer fra Tuse Næs og Jungshoved var i morges samlet ved Edelgundegård i protest mod store svinefarme.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Aktion mod svinefarme i de tidlige morgentimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Aktion mod svinefarme i de tidlige morgentimer
Holbæk - 08. oktober 2019 kl. 10:18
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de halvmørke og regnfulde morgentimer i dag slog miljøorganisa­tionen Greenpeace til med en aktion to steder mod svinefarme, der drives af Kjær Knudsen-familien.

På Vanløsegården mellem St. Merløse og Nyrup - der ligger i Sorø Kommune, nogle hundrede meter fra kommunegrænsen til Holbæk - blev der opsat to store bannere på taget af en staldbygning og en silo.

arrow Læs også: 47.500 kroner i bøder efter aktion

På Peter Kjær Knudsens gård Edelgundegård i Tingerup i den sydøstligste del af Holbæk Kommune var 60-70 mennesker samlet i en demonstration.

Ved indkørslen til gården stod naboerne fra området samt fra Miljøforeningen på Tuse Næs og repræsentanter fra Jungshoved Miljøforening på Sydsjælland.

- Det er for at lave noget symbolsk. Vi handler for at gøre opmærksom på de kæmpestore negative effekter, som svinefabrikkerne har for miljøet og for menneskene, sagde Kristian Sloth, landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace, til Nordvestnyt ved demonstrationen i Tingerup.

Greenpeace offentliggjorde i går en 27 minutter lang dokumentarfilm, hvor en række af naboerne fra Tingerup og omegn, hvor Peter Kjær Knudsen og hans sønner driver flere svinefarme, medvirker.

De fortæller om blandt andet kvalme, hovedpine, åndedrætsbesvær og diarré som følge af naboskabet til de store svineproduktioner.

- Vi vil gerne have undersøgt, om det er rigtigt, at folk bliver syge af stofferne, der udledes fra staldene. Og vi synes, at dele af Landbrugspakken skal rulles tilbage, så kommunerne igen selv kan bestemme, hvor og hvor mange svinefarme de vil have, siger Kristian Sloth.

arrow Efter Greenpeace-svineprotest: Sådan er det jo at bo på landet
08. oktober 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 16:49
arrow Landmand politianmelder Greenpeace-aktion
08. oktober 2019 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:44
arrow Video: Greenpeace i aktion mod lokale svineavlere
08. oktober 2019 kl. 08:08 Opdateret: kl. 09:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk