21. januar 2019
Maja Thostrup, Mathias Thostrup og Nora Olsen fra Køge har fået skåneærmerne på - og nu kan de lave medisterpølse helt fra bunden. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Maja Thostrup, Mathias Thostrup og Nora Olsen fra Køge har fået skåneærmerne på - og nu kan de lave medisterpølse helt fra bunden. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Landsbyens gæster får 'gris på gaflen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Landsbyens gæster får 'gris på gaflen'
Holbæk - 15. juli 2018 kl. 12:09
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I andelstiden begyndte et dansk eksport-eventyr. Englænderne blev vilde med dansk bacon. Det reddede på mange måder et kriseramt landbrug, men det fik også indflydelse på den danske madkultur. Danskerne skulle nemlig lære at sætte pris på de dele af grisen, som englænderne ikke ville have.

Alt det sætter Andelslandsbyen i Holbæk fokus på i sommerferien. »Gris paa Gaflen«, kalder landsbyen arrangementet. Titlen er hentet fra et godt kendt reklameslogan.

De besøgende lærer for eksempel af lave medisterpølse fra grunden, de kan lave retten flæskeporer, og mange børn får i Andelslandsbyen mulighed for at smage deres første fedtemad med groft salt.

»Gris paa Gaflen« er et tema flere steder i Andelslandsbyen, blandt andet på husmandsstedet, i brugsen, hos legetøjshandleren, i skovhuset, frysehuset og i skoletjenesten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk