16. januar 2018
John Kjær, Undløse, blev første mand, der læssede affald af på den ubemandede genbrugsstation i Nr. Jernløse.
gallery icon

Se billedserie

John Kjær, Undløse, blev første mand, der læssede affald af på den ubemandede genbrugsstation i Nr. Jernløse.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Første helt ubemandede genbrugsstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Første helt ubemandede genbrugsstation
Opdateret 09. august 2017 kl. 08:52
Holbæk - 09. august 2017 kl. 07:54
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag eftermiddag åbnede Danmarks første 100 procent ubemandede genbrugsplads. I modsætning til andre genbrugspladser med selvbetjening er genbrugspladsen i Nr. Jernløse ubemandet i alle åbningstimerne, som er alle ugens syv dage klokken 5-23. Andre pladser er bemandede i dagtimerne.

- Jeg er rigtig glad for, at genbrugspladsen bevares, sagde John Kjær, Undløse, da han tirsdag som den første læssede affald af på genbrugspladsen på Virkelyst 19 i Nr. Jernløse.

Fors A/S har haft pladsen lukket siden 28. juli, hvor den er blevet ombygget, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

- Det er væsentlig kortere at køre hertil end til Holbæk, sagde John Kjær, mens han læssede blandt andet træ fra et nedrevet skur af i en container.

Det er nødvendigt at foretage en tilmelding via Fors' hjemmeside. Derefter indtaster kunderne et telefonnummer for få åbnet porten, når de ankommer til pladsen.

Før de første benyttede pladsen tirsdag eftermiddag, var der taler og snoreklip.

Michael Brandt, administrerende direktør i Fors A/S, fortalte, at det er nu er et år siden, den første work­shop om fremtidens struktur for genbrugspladser i Holbæk Kommune blev holdt. Efter spændende og interessante drøftelser mener han faktisk, det lykkedes at gøre alle tilfredse. John Harpøth, DF-medlem af Holbæk Byråd og næstformand i Fors' bestyrelse, sagde i sin tale, blandt andet, at det er en unik løsning, der er valgt. John Harpøth udtrykte håb om, at pladsen bliver så stor en succes, at den bliver en af grundene til, at Holbæk Kommune bliver set som et fyrtårn på affaldsområdet.

Peter Nilsson, formand for Lokalforum Regstrup, nævnte, at lokalforaene i Undløse og Regstrup samt Kvanløse Sogns Beboerforening ikke mente, det kunne være rigtigt at nedlægge en velfungerende plads.

Et af forslagene var en ubemandet plads med automatiske porte og videoovervågning. Peter Nilsson nævnte, at Jens E. Jørgensen var pennefører hele vejen, og det mundede ud i løsningen.

- Vi skal vise, at vi ikke bare har Danmarks eneste 100 procent ubemandede genbrugsplads, men også Danmarks flotteste, sagde Peter Nilsson.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk