10. juli 2020
Der var flere anholdelser i forbindelse med den islamkritiske Rasmus Paludans demonstration i Vangkvarteret onsdag aften. Ophidsede unge følte sig provokeret ikke kun af Rasmmus Paludan, men af politiets tilstedeværelse og blandt andet kropsvisitering for at søge efter eventuelle våben.
gallery icon

Se billedserie

Der var flere anholdelser i forbindelse med den islamkritiske Rasmus Paludans demonstration i Vangkvarteret onsdag aften. Ophidsede unge følte sig provokeret ikke kun af Rasmmus Paludan, men af politiets tilstedeværelse og blandt andet kropsvisitering for at søge efter eventuelle våben.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Flere anholdelser under Stram Kurs demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Flere anholdelser under Stram Kurs demonstration
Opdateret 06. september 2018 kl. 02:02
Holbæk - 06. september 2018 kl. 00:48
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skældsord fløj i luften, og stemningen var fra start aggressiv og til tider truende, da lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, onsdag havde valgt at demonstrere i Vangkvarteret i Holbæk. Politiet var massivt til stede, og flere blev anholdt blandt andet efter at have optrådt aggressivt over for politiet.

arrow Læs også: Kim Larsen på Filmtorvet: Årets mest læste

Rasmus Paludan havde tilladelse til at demonstrere fra 17 til 20, og allerede inden han selv åbnede munden, var stemningen anspændt og aggressiv, og han blev mødt med vrede ytringer og skældsord.

Undervejs lød der høje brag, og bekymrede beboere troede, der blev skudt. Men det var kanonslag, og et landede inden for det afskærmede område, hvor han stod.

Der blev også kastet med sten og æg. Rasmus Paludan blev ramt af et æg, men derudover kom hverken han eller de mange, der var mødt op for at vise deres modstand mod hans holdninger, de nysgerrige, dem der kom for at have »fest og ballade« eller lagde op til ballade, til skade.

Rasmus Paludan demonstrerer for sin ret til at ytre sig islamkritisk. Via reaktioner som den onsdag aften i Vangen håber han at få underskrifter nok til at stille op til Folketinget og blive valgt ind med en politik, der forbyder islam, vil have stop for indvandring og massive hjemsendelser af mennesker fra ikke-vestlige lande.

- Min demonstration er lovlig, vi har ytringsfrihed i Danmark. Jeg er overrasket over, så intenst og aggressiv stemningen er, her er meget had, sagde Rasmus Paludan til Nordvestnyt.

Men han er her kun for at provokere, Og han har vundet, han fik den reaktion, der skal få flere til at støtte ham, lød det fra Magnus Roshan Jensen.

- Det eneste rigtige ville have været bare at lade Rasmus Paludan snakke og ikke hoppe med på hans dagsorden, sagde Adel Faraj, Agervang.

Ifølge beboere og boligsocial projektleder i Vangkvarteret Lis Franciska Jensen var han en af de få fremmødte fra Vangkvarteret. Hendes skøn er, at mindst 80 procent kom fra andre af byens store boligkvarterer og fa andre byer.

- Vi har opfordret til, at folk blev hjemme. Det har mange valgt at gøre, mens andre griller og gør det, de plejer. Dem jeg kender, står i periferien og ikke i indercirklen. Og jeg har set bydelsmødre og storebrødre tage fat i deres børn og mindre søskende og få dem væk, Men det er ude af vores hænder, vi kan ikke styre dem udefra, beklagede hun.

Det var i stedet politiets opgave at have styr på urolighederne ved demonstrationen og beskytte Rasmus Paludan, som forlod Vangen omgivet af 15 betjente.

arrow Stort lokalt byggefirma indgiver konkursbegæring
03. december 2018 kl. 12:54 Opdateret: kl. 11:01
arrow I nat sker det: Fartgrænse hæves på motorvej
22. november 2018 kl. 13:32 Opdateret: kl. 11:20
arrow Mor og barn omkommet i brand i Mørkøv
21. september 2018 kl. 16:48 Opdateret: kl. 19:21
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk