23. november 2017
Den verdenskendte kunstner, Janaina Tschäpe er en af de kunstnere, der kommer til Holbæk og laver kunst på vægge og gavle som en del af Holbæk Art. Janaina Tschäpe laver et helt nyt kunstværk, så det bliver ikke dette værk, som kommer til at byen. Foto: Holbæk Art
Den verdenskendte kunstner, Janaina Tschäpe er en af de kunstnere, der kommer til Holbæk og laver kunst på vægge og gavle som en del af Holbæk Art. Janaina Tschäpe laver et helt nyt kunstværk, så det bliver ikke dette værk, som kommer til at byen. Foto: Holbæk Art
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensstjerner deltager i Holbæk Art

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensstjerner deltager i Holbæk Art
Holbæk - 07. marts 2016 kl. 12:23
Af Anders Tilsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I august bliver de 13 kunstværker på mure og gavle i Holbæk, der blev lavet i 2014 under navnet Holbæk Art, suppleret med 10 nye kunstværker på bygninger rundt omkring i byen.

arrow Læs også: Nye murmalerier i Holbæk Art

Folkene bag Holbæk Art har netop offentliggjort de fleste af kunstnerne, og det er anerkendte danske og udenlandske kunstnere, hvor der blandt dem er nogle, som kunstinteresserede nok vil kalde for verdensstjerner.

Det er blandt andet tyske Janaina Tschäpe, og hendes værker med tegninger, malerier og videoinstallationer indgår i kunstsamlinger verden over, blandt andet i Guggenheim-museet i New York og Centre Pompidou i Paris. En anden af kunstnerne er venezuelanske Arturo Herrera, der har modtaget en lang række priser verden over.

- Vi er rigtig stolte af, at vi har fået nogle store internationalt kendte navne til Holbæk, og holbækkerne kan virkelig glæde sig, siger bestyrelsesformand i Holbæk Art og idemand bag kunstprojektet, Henrik Møller.

Meningen med Holbæk Art er at skabe et moderne kunstmuseum for alle, hvor værkerne er tilgængelige døgnet rundt.

Kunstnerne kommer og laver værkerne i ugen op til ferniseringen den 26. august, og de er nu i gang med at finde ud af, hvad de vil præge Holbæk med.

Det er meningen, at det udendørs kunstmuseum bliver udvidet hvert andet år, så der om 10 år er 100 originale kunstværker rundt omkring i byen.

Formand for Holbæk Art, Henrik Møller, er også med i Holbæk Østre Rotary Klub, som er primus motor bag det store projekt. Budgettet i år er på 2,35 millioner kroner for de 10 kunstværker, og langt de fleste af pengene bliver hentet hjem fra fonde og donationer. Holbæk Kommune støtter med 250.000 kroner.

Det er endnu ikke besluttet på hvilke mure og gavle, værkerne skal hænge.

arrow Tre Holbæk Art-gavle på plads
29. juli 2016 kl. 06:53 Opdateret: kl. 22:13
arrow Holbæk Art reducerer 2016
26. april 2016 kl. 15:01 Opdateret: kl. 13:04
arrow Holbæk Art med udenlandsk touch
22. december 2015 kl. 20:39 Opdateret: kl. 11:43
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk