17. december 2018
Et gammelt vandtårn ved Orøstrand Skole- og Behandlingshjem på Orø bliver snart forvandlet til et klatretårn. Projektet bliver tegnet af det verdensberømte, danske arkitektfirma BIG. Illustration: BIG
Et gammelt vandtårn ved Orøstrand Skole- og Behandlingshjem på Orø bliver snart forvandlet til et klatretårn. Projektet bliver tegnet af det verdensberømte, danske arkitektfirma BIG. Illustration: BIG
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdenskendt arkitektfirma bag klatretårn til anbragte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdenskendt arkitektfirma bag klatretårn til anbragte børn
Holbæk - 17. april 2018 kl. 12:05
Af Fleur Sativa og Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt er vandtårn ikke beregnet til at klatre rundt i. Men det er ét snart på Orø.

På Orøstrand Skole- og Behandlingshjem får et gammelt og udtjent vandtårn nemlig et helt nyt liv som klatretårn.

Projektet bliver tegnet af det verdensberømte, danske arkitektfirma BIG og får 545.000 kroner fra foreningen Realdania.

BIG (Bjarke Ingels Group, red.) er en arkitektgruppe med base i både København, New York og London, som primært arbejder med byarkitektur.

Tårn til anbragte børn

Arkitektgruppen har i København tegnet for eksempel havnebadet på Islands Brygge, Kløverkarréen og forskellige byggerier i Ørestaden.

Tårnet på Orø ligger imidlertid nær Orøstrand Skole- og Behandlingshjems øvrige bygninger, hvori der er undervisningslokaler samt beboelse for anbragte børn.

Og netop tårnets placering har fået idéen til at spire, lyder det fra skole- og behandlingshjemmet.

- Vi ønsker at kunne give de anbragte børn en positiv udfordring i hverdagen, der kan anvendes både uddannelses- og udviklingsmæssigt. Derudover håber vi på at øge den sociale kontakt mellem de anbragte børn og de besøgende børn.

Sådan skriver Orøstrand Skole- og Behandlingshjem på en hjemmeside tilhørende foreningen Realdanias ildsjælekampagne, Underværker, hvor flere projekter har forsøgt at sælge deres idé.

Én ud af 34 projekter

Klatretårns-projektet er derfor én ud af 34 projekter, der nu får en økonomisk håndsrækning fra kampagnen og bliver støttet med 545.000 kroner af foreningen Realdania.

I alt havde 184 foreninger og organisationer skrevet ind med en idé.

Ifølge Orøstrand Skole- og Behandlingshjem skal projektet realiseres til gavn for Orøstrands fastboende, anbragte børn og den omkringliggende dyrepark og naturskole, som har omkring 15.000 besøgende hvert år.

Derfor håber man, at projektet vil give både et nært løft til den lokale institution, men samtidig give børn og unge fra hele landet en oplevelse, når de besøger Orø.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk