31. maj 2020
Der er lagt jernplader ud på det areal, hvor der efter planen skulle etableres en vendeplads til lastbiler, men nu droppes den til fordel for en grusvej mellem Digemosevej og Agrovej.
gallery icon

Se billedserie

Der er lagt jernplader ud på det areal, hvor der efter planen skulle etableres en vendeplads til lastbiler, men nu droppes den til fordel for en grusvej mellem Digemosevej og Agrovej.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vendeplads opgives til fordel for grusvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vendeplads opgives til fordel for grusvej
Holbæk - 03. april 2020 kl. 20:24
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over trekvart år har politikerne i Holbæk Kommune i tre omgange haft sager på dagsordenen om en forbedring af de trafikale forhold omkring industrikvarteret med Digemosevej og Agrovej i den nordlige del af Tølløse.

Nu ser det ud til, at der omsider er fundet en løsning.

- Først var det to millioner kroner, så var det én million, og nu er det 100.000 kroner. Dét er da god politik, siger formanden for klima- og miljøudvalget John Harpøth (DF).

Klima- og miljøudvalget behandlede sagen torsdag, hvor det blev indstillet til den videre behandling i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen, at der bruges 100.000 kroner til et stykke grusvej, som vil forbinde Digemosevej og Agrovej, som nu begge ender blindt.

Fors A/S betaler halvdelen

Kommunen anlægger halvdelen af den nødvendige grusvej. Forsyningsselskabet Fors A/S anlægger den anden halvdel ud for den nye genbrugsstation, som åbner på Digemosevej senere på foråret.

I august 2019 afviste kommunalbestyrelsen at bruge 2,1 millioner kroner på at forbinde Agrovej og Digemosevej. I november var prisen faldet til én million kroner, fordi kantsten, fortov og andet vej­udstyr var fjernet, men det blev atter et nej.

  • Hvis kommunal­bestyrelsen følger indstillingen fra klima- og miljøudvalget, vil den tidligere vedtagne plan om en vendeplads ved Hjortholmvej-­Digemosevej blive droppet.
  • Det vurderes, at grusvejen mellem Agrovej og Digemosevej vil være bedre i forhold til trafikafviklingen og sikkerheden.
  • Den ventede grusvej vil blive uden fortov og gadebelysning. Desuden vil den blive ensrettet.
  • I 2006 sagde Tølløse Kommune nej til en forbindelsesvej, men ja til en vendeplads, som bare aldrig kom.

I stedet blev det vedtaget at bruge 100.000 kroner på en vendeplads til lastbiler på et grønt areal på hjørnet af Digemosevej og Agrovej. Senere henvendte Fors sig med ønsket om at etablere en fire meter bred grusvej ud for den nye genbrugsplads.

- Fors havde nok regnet med, at vi gav os. Men nu betaler Fors selv til en forbindelsesvej, og så betaler kommunen for det stykke, der mangler. Det er også en bedre løsning end vendepladsen, siger John Harpøth.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk