20. oktober 2021
Hør Fangekorets egne sange og historier ved en koncert i Nyrup Baptistkirke. PR-foto
Hør Fangekorets egne sange og historier ved en koncert i Nyrup Baptistkirke. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velklingende toner med hardcore sangere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velklingende toner med hardcore sangere
Holbæk - 13. oktober 2021 kl. 11:52
Af Pernille Rohde

Søndag den 31. oktober er der mulighed for at få en helt særlig oplevelse i Nyrup Baptistkirke.

Her optræder Fangekoret, som består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 26 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler og koret optræder rundt i de danske kirker.

Synger for fulde huse

I de første 10 år af Fangekorets virke i Vridsløselille Statsfængsel var der ingen, der kendte noget til de syngende forbrydere. De var gemt af vejen, men da de udgav en CD i 2004 fik offentligheden øje på dem. Der startede en efterspørgsel efter koret udenfor murene og med tiden fik Direktoratet for Kriminalforsorgen lavet nogle særlige udgangsregler, som i dag muliggør en koncertvirksomhed. I de sidste 16 år har Fangekoret sunget for fulde huse rundt i hele Danmark og der er lange ventelister på deres optræden.

Koret optræder med sange, som korsangerne selv har skrevet samt information om korets virke og livet bag murene. Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Fangekoret har overdraget 145.000 kr. til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD'er. Fangekoret har været med til at starte Cafe Exit, som hjælper indsatte i livet efter fængselsstraffen. Der er skrevet bøger og lavet film om Fangekoret, som kaldes for Kriminalforsorgens mest synlige resocialiserende projekt.

Louise Adrian har også selv skrevet en bog sit liv med Fangekoret og fået flere priser for sit arbejde.

Koncerten arrangeres i samarbejde mellem Foreningen Nyrups Venner og Nyrup Baptistkirke, Kirkestræde 4 i Nyrup den 31. oktober kl. 19.00. Der er gratis adgang til koncerten, men der bliver mulighed for at give et bidrag til aftenens udgifter. Efter koncerten kan der købes kaffe og kage.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk