6. marts 2021
Man må godt lege med maden og få snaskede fingre sammen med Fætter Klam. Thomas Schrøder har genudgivet sin Fætter Klams (u)lækre kogebog i en gluten- og laktosefri udgave
gallery icon

Se billedserie

Man må godt lege med maden og få snaskede fingre sammen med Fætter Klam. Thomas Schrøder har genudgivet sin Fætter Klams (u)lækre kogebog i en gluten- og laktosefri udgave
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velbekomme - puhapøllen fås nu uden gluten og laktose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velbekomme - puhapøllen fås nu uden gluten og laktose
Holbæk - 22. februar 2021 kl. 15:01
Af Margit Pedersen

Puha - man skal nøjes med et stykke af Kerberos' puhapølle, selv om den både er gluten- og laktosefri. Den mætter hurtigt, og monstrenes kok Fætter Klam havde været rundhåndet med romessensen.

For fire år siden blev monstrenes livretter afsløret i »Fætter Klams (u)lækre monsterkogebog.

Den fik ros, men også kritik fra børn, der måtte se misundeligt til, mens andre spiste Håndens blodige pølsefingre, Medusas slangebid og Mefistos englebræk.

Men nu kan små køkkenmider glæde sig, forlaget Afart i Vipperød udgiver på torsdag den 25. februar en gluten- og laktosefri udgave af monsterkogen.

Fætter Klam alias Thomas Schrøder fik en sms fra bogens første køber Dianna Lotus Ozol med opfordring til at give de mange børn med glutenallergi og laktoseintollerance mulighed for at lave de sjove opskrifter.

Nummer to på vej
- Det har jeg så tænkt over og på, men der har været travlt med så meget andet i forlaget og oversættelser af franske Disneyfortolkninger. Men nu har Dianna og jeg prøvet os igennem opskrifterne om og om igen, til vi fandt den rigtige sammensætning, forklarer Thomas Schrøder.

De to bor i dag sammen og kan fortsætte eksperimenterne med opskrifter. Det skal smage så tæt på originalopskrifterne som muligt i opfølgeren.

For en sådan er på vej, planen er, den udkommer samtidig i to udgaver med og uden gluten og laktose sidst i 2021 med tegninger af Rasmus Julius.

En nyopfundet makron
Den ny udgave af Fætter Klams første monsterkogebog har de samme tegninger af Jan Kjær og opskrifter, men med gluten- og laktosefri ingredienser.

Der er tilføjet nogle opskrifter, parret har for eksempel ikke fundet glutenfri makroner til puhapøllen.

Der er også finurlige ændringer. På Fætter Klams kokkehue står nu Afart, den er udgivet på Thomas Schrøders eget forlag.

Og kranieskålen på forsidens illustration er udskiftet med en røremaskine. Der skal nemlig røres meget længe for at få blandt andet burgerboller med FiberHusk og Finax glutenfri melblanding til at hænge sammen.

- Det kan være svært at finde gode gluten- og laktosefri produkter, så vi har måttet skrive enkelte produktnavne. Og man kan sagtens anvende plantemælk i stedet for laktosefri mælk, siger Dianna Lotus Ozol.

Coronaramt release
Fætter Klams (u)lækre gluten- og laktosefri monsterkogebog ville normalt blive lanceret med besøg i boghandler og smagsprøver.

Det har coronavirus ændret på. Signerede eksempelarer kan i stedet bestilles på Dianna@afart.dk, bogen kan købes i shoppen på forlaget Afarts hjemmeside, og Dianna Lotus Ozol vil reklamere for monsterkogebogen på sin og Hollie Joulie Noëls Facebookgruppe »Gluten- og laktosfri mad« med 12.000 medlemmer.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk