17. januar 2021
Ældre holbækkere må vente lidt endnu, før de kan blive vaccineret. Og de første i køen bliver plus 85-årige, der får pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Ældre holbækkere må vente lidt endnu, før de kan blive vaccineret. Og de første i køen bliver plus 85-årige, der får pleje og praktisk hjælp i eget hjem. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vaccination: Nu skal plus 65'erne holde øje med e-boks og postkasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vaccination: Nu skal plus 65'erne holde øje med e-boks og postkasse
Holbæk - 11. januar 2021 kl. 11:12
Af Margit Pedersen

E-boks og postkasser er tjekket, men ældre i gruppe to er endnu ikke indkaldt til vaccination mod covid-19.

Indkaldelserne er på vej, men hvornår det sker, bestemmer Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, forklarer direktør Lene magnussen, Holbæk.

Men kommunen har har gjort forarbejdet, plus 65-årige, som modtager pleje og praktisk hjælp i eget hjem, er spurgt, om de vil vaccineres, og om de har brug for hjælp til at booke tid og transport til vaccinationscentret.

En liste er sendt til Statens Seruminstitut med cpr-numre på alle, der vil vaccineres. De indkaldes ud fra et register og en prioritering, og plus 85-årige indkaldes først, siger Charlotte Larsen, chef for Aktiv hele livet i Holbæk Kommune.

Book selv tid

Da der kun er en begrænset mængde vaccine, afgør smittetallet, hvornår der vaccineres i Holbæk.

Tilbuddet om vaccine kommer i e-boks eller med quickbrev. Derefter kan man booke tid på www.vaccine.dk, men kun en uge frem, og måske er der ikke en ledig tid. Men der kommer løbende tider, så man må ikke give op.

- De ældre skal som udgangspunkt selv booke tid og sørge for transport til vaccinationscentret, men vi kan være behjælpelig. Det er dog os, der booker tid sammen med borgere, der ikke selv kan transportere sig. Det gør vi, så snart vi får besked om tid til vaccination, forklarer Lene Magnussen.

Ingen lokale centre

Borgere, der bliver kørt af kommunen, vaccines i enten i Roskilde eller Næstved.

Alle andre skal vaccineres i vaccinationscentret på Rebslagervej i Holbæk.

- Mange ældre er utålmodige og savner information om, hvornår de kan forvente, det er deres tur. Jeg bliver også spurgt, om ikke de kan blive vaccineret lokalt for eksempel på Elmelunden i Jyderup , siger Steen-Kristian Eriksen, formand for Holbæk Ældreråd.

Men det er ikke muligt at oprette lokale vaccinationscentre, så længe der er en begrænset mængde vaccine, fastslår Charlotte Larsen.

Vaccinen er skrøbelig, og det gælder om hurtigt at udnytte alle doser, når et hætteglas med vaccine er brudt.

Tid for frontpersonale

Vaccination af medarbejdere på ældre-, sundheds- og socialområdet er også på vej.

I denne uge bliver der lavet lister til Statens Sesruminstitut over frontpersonale, og der sondres ikke mellem, hvor de arbejder, oplyser direktør Lene Magnussen.

Hun ved ikke, hvornår personalet indkaldes, men når det skeer, foregår det på vaccinationscentret på Rebslagervej og sideløbende med de øvrige vaccinationer.

- Beboerne på plejecentre er vaccineret første gang, og det ser ud til, at beboere på specialiserede botilbud snart vaccineres. Og de kommer før ansatte, understreger hun.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk