19. juli 2019
Nogle af plakaterne og skiltene fra demonstrationen i november foran kommunekontoret i Kanalstræde kan genbruges, når der tirsdag morgen i næste uge holdes en tilsvarende demonstration mod placeringen af et biogasanlæg.
Nogle af plakaterne og skiltene fra demonstrationen i november foran kommunekontoret i Kanalstræde kan genbruges, når der tirsdag morgen i næste uge holdes en tilsvarende demonstration mod placeringen af et biogasanlæg.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usvækket modstand mod biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usvækket modstand mod biogasanlæg
Holbæk - 06. januar 2019 kl. 11:04
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis nogle troede, at kamp­lysten ikke sådan lige kunne vækkes igen, så tog de fejl. Borgernes modstand mod en lidt ændret placering af et biogasanlæg nord for Snævre eller en placering nord for Kvanløse er fortsat stærk, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Flertal sender biogas-sag videre

Mange borgere ser også ud til at afvise planen om et erhvervsområde nord for Snævre. Det viser et møde, der torsdag aften samlede 110-115 deltagere på Sdr. Jernløse Lilleskole.

Mødet blev holdt forud for, at Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg tirsdag den 8. januar skal behandle en sag om en eventuel placering af et biogasanlæg. Udvalget skal indstille til økonomiudvalget, om der skal arbejdes videre med en af de to nævnte placeringer. Det sker, efter at et flertal i kommunalbestyrelsen den 12. december ikke ønskede at sende et lokalplanforslag om et biogasanlæg vest for Sdr. Jernløse, syd for Nr. Jernløse og nord for Snævre i høring. Derfor er der peget på alternative placeringer

- Deltagelsen ved mødet understreger, at modstanden ikke er blevet mindre. Der kom også flere end tidligere fra Nr. Jernløse- og Regstrup-området, siger Lone Plovstrup, en af initiativtagerne til mødet.

Hun nævner, at det ikke kun er lugtgener, men også forhold som trafik, identitet for lokalområdet, et ændret landskab og andet, der spiller ind i modstanden. Og den gælder både et biogasanlæg og et erhvervsområde i miljøklasse 4-7.

Ligesom det var tilfældet forud for klima- og miljøudvalgets møde den 27. november i fjor, er der også denne gang indkaldt til demonstration foran kommunekontoret i Kanalstræde 2 i Holbæk. Her holder udvalget møde tirsdag den 8. januar klokken otte, og demonstrationen begynder en halv time før.

Arbejdet med et biogasanlæg nord for Kvanløse blev sat på pause i august, da der i stedet blev arbejdet med det første forslag nord for Snævre. Da Kvanløse-forslaget er hevet frem igen, har formanden for Kvanløse Sogns Beboerforening, Jens E. Jørgsensen, på vegne af foreningen og naboer til det mulige anlæg sendt et brev til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen i Holbæk samt administrationen i kommunen.

Der udtrykkes stor forundring over, at administrationen fastholder placeringen nord for Kvanløse som en mulighed. Der peges på, at både afstanden til enkelt­husstande og til bymæssig bebyggelse er væsentlig mindre i Kvanløse, end det ville være tilfældet ved den forkastede mulighed nord for Snævre.

Der nævnes blandt andet også en rapport fra Nature Energys anlæg ved Ikast. Det er Nature Energy, der i givet fald skal opføre biogasanlægget i Holbæk Kommune. I rapporten fra Ikast omtales en lugt som »rådden«, men samtidig konkluderes det, at udledninger og lugtkrav er overholdt den pågældende dag.

arrow Video og billeder: Demonstration mod biogasanlæg
08. januar 2019 kl. 09:18 Opdateret: kl. 09:18
arrow Pilen peger på ja til biogasanlæg
07. januar 2019 kl. 12:02 Opdateret: kl. 15:03
arrow Politikere på listetå omkring biogasanlæg
28. december 2018 kl. 16:21 Opdateret: kl. 14:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk