21. september 2021
Flere ufaglærte arbejder 

i ældreplejen, og det øger presset på de uddannede. For der er opgaver, 

ufaglærte ikke må udføre. 

Antallet af ufaglærte er steget fra ni procent til 18 procent 

på fire år, og det er svært at 

ændre på, når der ikke er 

uddannede sosu-assistenter nok, siger udvalgsformand. 

Foto: Helene Nielsen
Flere ufaglærte arbejder i ældreplejen, og det øger presset på de uddannede. For der er opgaver, ufaglærte ikke må udføre. Antallet af ufaglærte er steget fra ni procent til 18 procent på fire år, og det er svært at ændre på, når der ikke er uddannede sosu-assistenter nok, siger udvalgsformand. Foto: Helene Nielsen
Foto: Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand erkender: For mange ufaglærte hænder i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udvalgsformand erkender: For mange ufaglærte hænder i hjemmeplejen
Holbæk - 27. juli 2021 kl. 17:58
Af Margit Pedersen

Ældre, der har brug for hjemmepleje eller bor på plejecenter, møder flere ikke-faglærte medarbejdere. Andelen af ufaglærte i ældreplejen er steget, men det er ikke en bevidst strategi, forsikrer formanden for ældre og sundhed i Holbæk.
Her er andelen af ufaglærte steget fra ni procent i 2017 til 18 procent i 2021, det svarer til 64 medarbejdere, viser en undersøgelse, fagforbundet FOA har lavet.

Men faktisk er det under landsgennemsnittet, som er 22 procent, og stigningen på ni procentpoint svarer til landsgennemsnittet.
Det er for mange ufaglærte, men problemet er manglen på uddannede sosu'er. Stillingerne slås op og genopslås, men kan ikke besættes, forklarer udvalgets formand John Harpøth (DF).

- Vi har også haft pengene til at rekruttere medarbejdere, også til at ansætte flere, men ikke kunnet udmønte dem. Det er en udfordring, som vokser i takt med beslutningen om, at assistenter skal overtage flere opgaver fra sygeplejersker, bemærker han.

Det får arbejdspresset til at stige endnu mere, og dårlige arbejdsvilkår er ifølge Gitte Damm, afdelingsnæstformand i FOA Holbæk, en af årsagerne til få ansøgere og medarbejdere, der stopper.
- Jeg har sagt det mange gange, arbejdsmiljøet i Holbæk er ikke for godt. Og uden ansøgere og med ansatte, som flygter, må man ansætte ufaglærte. Det giver så dobbeltarbejde til de tilbageværende sosu'er, som må arbejde for to, fordi der er opgaver, ufaglærte ikke må udføre, understreger Gitte Damm.

Når man konstant øger presset på medarbejderne blandt andet med besøg hos flere borgere og færre medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecentre æder det på fagligheden og samvittigheden. Det får endnu flere til at stoppe, mener hun.
Det er også et spørgsmål om den service, man byder ældre med ufaglærte og pressede sosu'er. Vel vidende, at det er upopulært, så mener Gitte Damm, at serviceniveauet må sænkes, hvis man ikke kan opretholde det faglige niveau og ordentlige arbejdsforhold.

For at få flere faglærte sosu'er, flere til at uddanne sig til sosu-assistenter og flere til at blive i jobbet har udvalget for ældre og sundhed godkendt en strategi for rekruttering og fastholdelse med fokus på at skabe gode rammer, tillid og ansvar i ledelse, sammenhæng og samarbejde, at sikre viden og faglighed og have mod og stolthed.

På trods af coronanedlukning er der gennemført flere initiativer, og flere er på vej.
Men da der ikke er evalueret på alle initiativerne, er det usikkert, om de har fået flere faglærte til at søge de mange ledige stillinger.
Det vil udvalget for ældre og sundhed høre mere om på mødet i september.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk