20. juni 2019
Kit Albinussen (tv.) er månedens udstiller hos Mørkøv- Jyderup Begravelsesforretning. Hun ses her med bedemand Elsebeth B. Andersen, der holder urnen, som Kit har udsmykket til begravelsesforretningens vindue. 

Fotos: Elisa Hauerbach
gallery icon

Se billedserie

Kit Albinussen (tv.) er månedens udstiller hos Mørkøv- Jyderup Begravelsesforretning. Hun ses her med bedemand Elsebeth B. Andersen, der holder urnen, som Kit har udsmykket til begravelsesforretningens vindue. Fotos: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udtryksfulde damer pryder begravelses-vinduerne - og en urne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udtryksfulde damer pryder begravelses-vinduerne - og en urne
Holbæk - 20. januar 2019 kl. 13:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Værkerne som i hele januar kan ses i vinduerne hos Mørkøv - Jyderup begravelsesforretning, er skabt af den multikreative kunstner Kit Albinussen.

- Jeg bemærkede Kit, hendes flotte billeder og gode energi på en messe på Kragerup Gods. Der var en vældig god stemning omkring hende, så jeg henvendte mig med det samme og forhørte mig om hun havde lyst til at udstille hos mig, siger bedemand Elsebeth B. Andersen.

Det ville Kit gerne, og nu pryder hendes billeder, krukker og en enkelt urne (som er til salg) vinduerne i begravelsesforretningen, der ligger på Holbækvej 14 i Jyderup. Værkerne man kan se i begravelsesforretningen er valgt, fordi de er positive og livsbekræftende.

- De billeder og krukker jeg har valgt at udstille har hver deres udtryk. Jeg fokuserer på at få det helt rigtige udtryk frem i kvindernes øjne, og nogle vil sige at stilen minder om Bjørn Wiinblads, men jeg ser mindst lige så meget Chagall i stilen, siger kunstneren selv.

Kit Albinussen har skabt sin egen unikke stil og hendes motiver skifter fra værk til værk, men har en stilmæssig sammenhæng med fokus på de udtryksfulde øjne.

Inden hun skulle udstille hos begravelsesforretningen fik hun en urne til dekoration af Elsebeth B. Andersen. Den blev siden hen dekoreret med en masse symbolske motiver, fredsduer og et smukt kvindeansigt - i samme stil som hendes andre værker. Det var første gang hun fik den slags opgave, og blev meget glad for resultatet. Nu er urnen til salg og kan ses i bedemandens vindue.

Når Kit arbejder med sin kunst, tages der mange forskellige virkemidler i brug.

- Jeg arbejder i mange lag, med farver, skygger, konturer, tekster og forskellige materialer lagt ind i billederne, så der kommer dybde og udtryk. Det er nærmest blevet en sport for mig at bruge forskellige »redskaber« for at komme frem til det rigtige resultat. Genren er ekspressionistisk, forklarer Kit Albinussen, der er uddannet håndarbejdslærer og har undervist i kreative fag i mange år på aftenskole, hjemme hos sig selv - på billedskolen Kitkursus - i Sorø og på forskellige andre skoler. Hun er desuden leder af den kreative linje »Ide, Form, Butik og Service« på Korsør produktions-højskole.

- Man kan betegne mig som et multikreativt menneske, for ideerne opstår hele tiden, uanset hvor jeg bevæger mig hen. Jeg har også været designer og syr selv mit eget tøj - jeg kan simpelthen ikke lade være med at se muligheder i alt hvad jeg foretager mig, det er egentligt pudsigt, siger Kit Albinussen.

Ønsker man at høre mere om kunstneren eller købe et af hendes værker, kan man henvende sig hos Mørkøv-Jyderup Begravelsesforretning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk