12. april 2021
Coronastøtte til en udsat familie?  Ja, det kunne for eksempel være en biograftur, blev det nævnt, da politikerne tog en kort debat om en corona-hjælpepakke.
Coronastøtte til en udsat familie? Ja, det kunne for eksempel være en biograftur, blev det nævnt, da politikerne tog en kort debat om en corona-hjælpepakke.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte familier får del i corona-pakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte familier får del i corona-pakke
Holbæk - 24. februar 2021 kl. 23:50
Af Agner Ahm

En ny corona-hjælpepakke er på vej fra Holbæk Kommune. Den skal sigte bredt: En enig Holbæk Kommunalbestyrelse besluttede onsdag aften, at pakken skal rumme noget til erhvervslivet, noget til kulturlivet og noget til udsatte børn, familier og ældre.

Pakkens konkrete indhold ligger dog ikke fast. Det skal der forhandles om i den kommende tid.

Formelt handlede sagen på dagsordenen om et forslag fra Venstre, Radikale, Liberal Alliance og Konservative. De foreslog en hjælpepakke, men nævnte kun erhvervslivet som mål for pakken.

Som omtalt i avisen forleden er forhandlingerne mellem partierne dog allerede i gang. Og det fremgik af den meget korte debat onsdag aften, at partierne under disse forhandlinger er blevet enige om, at hjælpepakken skal rettes mod en noget bredere kreds.

Således er kulturlivet også nævnt, og det samme er udsatte børn, familier og ældre, som har haft og fortsat har en svær tid under coronaen.

Bedømt ud fra kommunalbestyrelsens møde i går har politikerne lige nu mere fokus på at få løst opgaven end på at markere sig. For debatten var ganske kort.

Superpositivt

Camilla Hove Lund (V) noterede, at det er »superpositivt«, at partiere er enige om, hvad der skal arbejdes med, og hun nævnte også, at kommunalbestyrelsen dermed fastholder linjen fra sidste år, hvor det var en enig kommunalbestyrelse, som stod bag den første store corona-pakke.

Formelt er det administrationen, som skal komme med forslag. Men politikerne er også i gang med at samle gode ideer. Karen Thestrup Clausen (EL) havde bemærket, at Emrah Tuncer (R) har efterlyst gode ideer på Facebook. Og det havde allerede givet pote. Blandt andet havde Jyderup Højskole budt ind med en idé med adresse til sårbare unge.

Uenighed

Enigheden til trods er der dog næppe tvivl om, at politikerne diskuterer indbyrdes på de lukkede forhandlingsmøder.

I hvert fald fandt Karen Thestrup Clausen (EL) anledning til lige at markere, at hun ikke kan se fornuften i at sløjfe byggesagsgebyrerne. Har man råd til at bygge, har man også råd til gebyr, lød hendes ræsonnement.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk