14. juli 2020
Uddeler Jan Thylkjær Larsen har søsat mange aktiviteter og events for at gøre Dagli?Brugsen i Mørkøv synlig. Men uddelere kommer og går, Han har skiftet Dagli?­Brugsen i Mørkøv ud med et dobbelt uddelerjob i Refs­næs og Raklev. Og der søges nu en afløser til en 100-årig brugs. Foto: Elisa Hauerbach
Uddeler Jan Thylkjær Larsen har søsat mange aktiviteter og events for at gøre Dagli?Brugsen i Mørkøv synlig. Men uddelere kommer og går, Han har skiftet Dagli?­Brugsen i Mørkøv ud med et dobbelt uddelerjob i Refs­næs og Raklev. Og der søges nu en afløser til en 100-årig brugs. Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uddelere kommer og går, men brugsen består

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddelere kommer og går, men brugsen består
Holbæk - 24. august 2019 kl. 14:10
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

100 år skal fejres med fuld musik. Så søndag klokken 10 går Holbæk Garden fra stationen i Mørkøv til Dagli'Brugsen, hvor borgere i alle aldre er inviteret til at fejre jubilæet.

Der var faktisk tidligere en brugs i Mørkøv, men den lukkede. Først da nogle borgere i 1919 satte sig sammen, fik Mørkøv igen en brugs.

Det var nogle af byens gode borgere, som 9. juli 1919 drøftede etablering af en brugs i Mørkøv. 25. august 1919 blev Mørkøv Brugsforening stiftet med landpost J.P. Jacobsen som formand. 5. december åbnede Mørkøv Brugs i Hovedgaden.

Det var også Mørkøv Brugsforening, som senere startede brugsen i Jyderup.

Navnet er ændret til Dagli'Brugsen, og adressen har været Ringstedvej siden først i 1970'erne, hvor brugsen flyttede i nye lokaler.

Det er også her, brugsen byder på morgenkaffe og rundstykker fra klokken 8, Holbæk Garden giver koncert og gymaster og parkour-udøvere fra Skamstrup Gymnastiforening giver en opvisning.

Der er gratis hoppeborg og slushice til børnen, og jubilæusmfesten slutter med grillmad fra klokken 16.

Erik Andkjær, formand for butiksbestyrelsen i Dagli'Brugsen i Mørkøv, håber at se mange af byens borgere i løbet af dagen.

- Brugsen støtter lokalsamfundet. Vi giver årligt børn en gratis forestilling i biografen. Vi har pakkeordning, medicin, bringer varer ud og hjælper med at handle. Det adskiller os fra Netto, konstaterer han.

Brugsen tyvstartede tidligere i år og markerede jubilæet med en gourmetmiddag i butikken, overskuddet gik til Skamstrup Gymnastikforening.

I 1919 var der 35 ansøgere til stillingen som uddeler i Mørkøv Brugs. 100 år efter er stillingen igen slået op. Om interessen er lige så stor, afsløres efter ansøgningsfristen i september.

Første uddeler blev Otto Jensen, der stoppede i 1961. Næste uddeler blev til 1973. Så længe bliver uddelere ikke længere i små brugser, siger Erik Andkjær.

Men han klager ikke, brugsen i Mørkøv har haft engagerede uddelere senest Jan Thylkjær Larsen, der har søsat flere aktiviteter for at gøre den lokale brugs synlig.

- Vi vidste, vores omsætning dykkede, da Netto åbnede sidste år. Men kunder og omsætning er vendt tilbage. Vores forventning var, at Netto trak nye kunder til, som ville gå til os og købe det, de ikke kan få i Netto. Og sådan er det blevet, oplever Erik Andkjær.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk