16. november 2018
Køkkenchef Maria Gjøg har været på Bromølle Kro i 20 år. Fotos: Elisa Hauerbach
gallery icon

Se billedserie

Køkkenchef Maria Gjøg har været på Bromølle Kro i 20 år. Fotos: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyve år med kroens gryder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyve år med kroens gryder
Holbæk - 07. september 2018 kl. 06:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det 20 år siden at Maria Gjøg startede som kokkeelev på Bromølle Kro. I dag er hun køkkenchef og har det store overblik over indkøb og planlægning af køkkenets aktiviteter.

- Det er rigtigt at jeg startede som kokkeelev her på stedet i 1998, da jeg var 18 år. Dengang havde jeg ingen anelse om at jeg ville blive hængende efter min uddannelses afslutning, men jeg blev så glad for min læreplads, for også dengang havde vi det utroligt godt sammen, så jeg valgte at tage imod tilbuddet, da de spurgte om jeg ville blive, da jeg var udlært, fortæller køkkenchefen.

HUn blev udlært i 2002 og tilbudt stilling som souschef i 2003. I dag er titlen køkkenchef, og sådan har det været i et par år.

Hendes kærlighed til stedet og til kollegerne er ikke blevet mindre med tiden, og faktisk kan hun ikke helt forstå, hvor alle årene er blevet af.

- Det er jo ikke noget jeg går og tænker over, for jeg har det jo bare godt med at være her og vi er nærmest som en famillie, der i fællesskab sørger for at alt fungerer til gæsternes tilfredshed, siger hun.

Dagene varierer på kroen
Hendes arbejdsplads er en klassisk »landevejskro«, og det betyder stor variation i køkkenchefens arbejdsopgaver. De forskellige årstider byder på forskellige udfordringer. Fra foråret med påskegæster, over sommerens mange bryllupper, til efterårets musikarrangementer, julefrokoster og alt det andet ind imellem.

- Det bedste er, at ikke to dage er ens og at alle arrangementer har hver deres lille twist af værternes eget personlige præg. Jeg arbejder bedste under pres og vi kan have flere forskellige selskaber i gang på samme tid i kroen. Derfor går der en del tid med planlægning og bestilling af råvarer til køkkenet. Der skal laves meget mad hver dag, for man skal ikke glemme at restauranten også kører med månedsmenu og ala carte menu'er.

- Jeg sammensætter selv månedsmenuen og planlægger sammen med de andre, hvad vi skal have på a la carte menuen. Den skifter hver tredie måned, i takt med årstiderne, forklarer Maria Gjøg.

Arbejstiderne kan godt gå hen og blive lange, men det ser hun ikke som et problem.

- Nej, det er sådan man arbejder i et køkken, og det bliver en livsstil at være på arbejde i mange timer i træk. Når jeg har fri, ved jeg tilgengæld ikke noget bedre, end at blive inviteret på middag hos vennerne, for jeg er vild med at spise mad, som andre har lavet til mig, friner køkkenschefen.

Er ikke så stille længere...
Hun har ikke tænkt sig at markere sin 20. års dag og har ikke planer om at arbejde andre steder en på Bromølle Kro.

- Jeg har det bare godt her, så der skal ikke gøres noget nummer ud af at jeg har været her så længe som jeg har, siger hun videre.

Hendes chef, kromutter Bettina Bresnov, husker tilbage på den dag Maria startede og fortæller at hun var en lillebitte splejs, der ikke sagde ret meget. Hun fortsætter med et smil - og glimt i øjet, med at fortælle, at det med at være stille for længst er overstået, og at de nye elever vist gerne så at Maria »sagde« knapt så meget til dem.

- Nej, det passer ikke, Maria er super-vellidt og knokler fra morgen til aften. Vi er utroligt glade for hende, siger Bettina Bresnov som afsluttende bemærkning i forbindelse med avisens kro-besøg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk