13. juli 2020
Et af de steder, hvor tryghedsambassadørerne holder til, er i Ugerløse, hvor Anders Pedersen og Niller Nielsen står for at skabe tryghed blandt byens borgere.Foto: Michael Hansen
gallery icon

Se billedserie

Et af de steder, hvor tryghedsambassadørerne holder til, er i Ugerløse, hvor Anders Pedersen og Niller Nielsen står for at skabe tryghed blandt byens borgere. Foto: Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tryghedssamarbejde mellem politiet og tryghedsambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryghedssamarbejde mellem politiet og tryghedsambassadør
Holbæk - 08. september 2018 kl. 14:40
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folk i Ugerløse syntes, at der blev kørt alt for stærkt på byens hovedgade. Derfor tog byens to tryghedsambassadører Niller Nielsen og Anders Pedersen kontakt til den lokale områdebetjent, som omgående reagerede på henvendelsen.

- Noget af det mere lavpraktiske vi har gjort er, at vi har fået en ATK-vogn ud grundet for hurtig trafik på hovedgaden. Der holdt politiet så kort efter og målte folks hastighed, fortæller Anders Pedersen.

Det er nemlig en af deres opgaver som tryghedsambassadører at tage kontakt til politiet, hvis borgerne går og føler sig utrygge over ting i byen.

Begge mænd har haft det friviliige hverv i cirka seks måneder, og selvom de er nye, så ved de godt, hvorfor de har sagt ja

-Den vigtigste årsag til, at vi sagde ja, er, at vi gerne vil værne om byen og tage ejerskab for den. Vi er kendte ansigter i byen. Vi ser det som en fordel, at folk kender os, og ved hvem vi er. De har allerede en tryghed ved os. Vi er ikke nogle som lige er flyttet til byen, fortæller Anders Pedersen.

Ugerløse er ikke den eneste by i Holbæk Kommune, som har fået en eller flere tryghedsambassadører. Det reelle tal i kommunen er på 22, og det glæder Midt- og Vestsjællands Politi.

-Vi er meget glade for, at vi har samlet 22 tryghedsambassadører i Holbæk Kommune. Det er vigtigt for os at vide, hvad der sker ude i lokalsamfundene, og her har tryghedsambassadørerne en vigtig rolle, siger Dan Warming, leder af forebyggelse ved Midt- og Vestsjællands politi.

Vi er ikke betjente
En af de vigtigste pointer, som Anders Pedersen og Niller Nielsen nævner, er, at de ikke skal ud og agere politibetjente.

-Vi skal ikke ud og opklare forbrydelser. Det er yderst vigtigt at pointere. Vi skal bruge betjentene til at få nogle værktøjer, som kan skabe tryghed. Det kan for eksempel være, at folk går og gør sig nogle forestillinger omkring forskellige ting, så kan vi kontakte områdebetjenten, som så kan be- eller afkræfte, de ting, fortæller Niller Nielsen

Læs mere i dagens avis.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk