23. marts 2019
Sådan så Loppestien ud i begyndelsen af juli i år umiddelbart efter udløbet af fristen for at genetablere stien. Holbæk Kommune vurderer, at det endnu ikke er sket i henhold til dommen.
Sådan så Loppestien ud i begyndelsen af juli i år umiddelbart efter udløbet af fristen for at genetablere stien. Holbæk Kommune vurderer, at det endnu ikke er sket i henhold til dommen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods tvangsbøder: Ejer har ikke ordnet oppløjet sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods tvangsbøder: Ejer har ikke ordnet oppløjet sti
Holbæk - 22. september 2018 kl. 11:38
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Månedlige tvangsbøder på 1000 kroner har tilsyneladende endnu ikke fået ejeren af et jordareal ved Stigs Bjergby til at rette ind og efterkomme en dom fra Retten i Holbæk.

arrow Læs også: Ny frist til at få genetableret sti

Det skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Dommen fra maj i år har ellers påbudt lodsejeren, selskabet Tibirg Landbrug ApS, at genetablere »Loppestien« sydvest for Stigs Bjergby.

Loppestien blev i 2014 pløjet op med selskabets velsignelse.

Senest i denne uge har Holbæk Kommune været på stedet for at konstatere om byretsdommen er blevet efterlevet, så stien mellem Vestvejen og Svinninge Å igen er til at færdes på med en »fast og farbar overflade«.

Og vurderingen er, ifølge naturmedarbejder Bente Meehan, at Loppestien fortsat ikke er i den krævede stand.

- Efter at have besigtiget stien er det vores vurdering, at den ikke er lovliggjort i henhold til dommen. Der er kun et ganske smalt spor uden afgrøder, men tilgroet med andre ting. Og der er et ganske smalt trådt spor, som tyder på, at der stadig er folk, som benytter stien, siger Bente Meehan til Nordvestnyt.

Byretsdommen fra maj slog fast, at Loppestien senest 30. juni i år skulle været bragt tilbage til sin form før oppløjningen.

Det vil blandt andet sige, at niveauet skal hæves, og det skal være muligt at køre på stien med for eksempel en kørestol.

Tibirg Landbrug ApS blev idømt en bøde på 5000 kroner for at ignorere et tidligere påbud. Dertil kom så de månedlige tvangsbøder på 1000 kroner, som har været udstedt siden juli.

Det er uvist, om de er blevet betalt, men under alle omstændigheder har de ifølge kommunens opfattelse altså endnu ikke ført til, at ejeren har gjort noget ved den ødelagte sti.

Nordvestnyt har været i telefonisk kontakt med Tibirg Landsbrugs direktør, Jan Kronborg, men inden han afbrød forbindelsen, lod han kortfattet forstå, at han »ingen mening« har om den sag.

Naturmedarbejder Bente Meehan fortæller, at Holbæk Kommune er i kontakt med politiets centrale bødekontor, der hører hjemme i Holstebro, for at følge med i, om tvangsbøderne bliver betalt.

Hun vil ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til, hvad kommunen vil gøre, hvis tvangsbøderne ikke har den ønskede effekt i forhold til at få ejeren til at genetablere stien.

- Vi holder øje med situationen, men lige nu afventer vi om der sker noget, inden vi eventuelt tager næste skridt. Det er klart, at det her ikke er holdbart i længden for borgerne i Stigs Bjergby, siger Bente Meehan til avisen

Et eventuelt næste skridt kan være endnu engang at gå i retten og forsøge at få pålagt jordejeren en større bøde.

arrow Omstridt sti ender i retten - igen
08. februar 2019 kl. 06:30 Opdateret: kl. 11:03
arrow Sti stadig ikke i orden fem måneder efter dom
09. december 2018 kl. 14:02 Opdateret: kl. 13:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk