19. april 2019
Forsøget på at tvinge en 23-årig mand fra Holbæk til at sælge narko og derpå afpresse ham for 30.000 kroner skal ifølge anklagemyndigheden være sket på offerets bopæl på Borgmestergårdsvej og lidt senere samme aften på en nærliggende boldbane.
Forsøget på at tvinge en 23-årig mand fra Holbæk til at sælge narko og derpå afpresse ham for 30.000 kroner skal ifølge anklagemyndigheden være sket på offerets bopæl på Borgmestergårdsvej og lidt senere samme aften på en nærliggende boldbane.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre tiltalt for afpresning: Far til to beordret til at sælge narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre tiltalt for afpresning: Far til to beordret til at sælge narko
Holbæk - 21. september 2018 kl. 09:47
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retten i Holbæk tog torsdag hul på en sag, hvor tre mænd på 18, 21 og 27 år blandt andet er tiltalt for i juni i år at have forsøgt at tvinge en 23-årig mand fra Holbæk til at sælge narkotika og derpå afpresse ham for 30.000 kroner, som han fik tre dage til at betale.

arrow Læs også: Fjerde gang klappede fælden: 21-årig dømt til udvisning for afpresning

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige, men de forklarede i retten i går, at de havde været i kontakt med den pågældende den dag i juni.

Anklagemyndigheden mener, at den 21-årige tiltalte holbækker og den 18-årige, der er fra Nykøbing, opsøgte den 23-årige på hans bopæl på Borgmestergårdsvej i Holbæk ved 17.30-tiden den 12. juni.

En times tid senere mødtes den forurettede så igen med den 21-årige, der denne gang havde følgeskab af en 27-årig holbækker. Dette møde foregik på en af boldbanerne på Borgmestergårdsvej.

I begge tilfælde er det anklagemyndighedens påstand, at den 23-årige blev forsøgt beordret til at sælge stoffer. Da han afviste det, blev han i stedet stillet overfor valget om enten at betale 30.000 kroner eller blive skudt.

To af de tiltalte og den 23-årige kendte i forvejen hinanden.

Den forurettede fortalte torsdag i vidneskraken, hvordan den 21-årige tiltalte havde banket på døren den 12. juni på et tidspunkt, hvor mandens to mindreårige børn samt hans kæreste, mor og stedfar befandt sig i lejligheden.

- Min datter på et år og syv måneder går med ud og åbner døren. Der står den 21-årige og lidt nede af trappen den 18-årige (navne udeladt, red.). De vil tale med mig, men jeg er ved at spise aftenmad, så jeg beder dem vente nedenfor til jeg er færdig. Det var ikke særligt behageligt, at de stod der, mens min datter også var der, forklarede den 23-årige.

Nede på gaden var det, ifølge offeret, fortsat den 21-årige, der førte ordet.

- Han siger, at jeg ikke tjener nok penge til dem. Jeg har tidligere solgt stoffer, men det vil jeg ikke mere. Det er et overstået kapitel for mig. Han siger, at vi så må finde en anden løsning, og at det kunne være en dummebøde på 30.000 kroner. Han har en lille taske over skulderen, som han viser og siger, at han er »skarpladt«. Den anden siger, at de ligeså godt kan give mig »kuglen« med det samme, sagde vidnet.

Hans mor bekræftede i vidneskranken, at sønnen og de to andre havde haft en samtale nede på gaden. Det havde hun set ud gennem et vindue. Sønnen var efterfølgende påvirket af situationen.

Omvendt siger de tiltalte, at det slet ikke handlede om narko eller dummebøder.

Den 21-årige forklarede, at episoden handlede om, at han gerne ville have 3000 kroner fra den 23-årige for en PlayStation og noget tilbehør, som han havde solgt til ham.

- Jeg har måske talt lidt højt, men det var fordi jeg var irriteret over, at jeg ikke fik mine penge. Jeg har ikke truet ham, sagde han.

Både han og den 18-årige hævdede, at samtalen var foregået længere væk, og at den yngste havde stået på lang afstand og slet ikke taget del i snakken.

Situationen fik offeret til at ringe til en 27-årig fælles bekendt med den 21-årige, som han håbede kunne tale ham til fornuft. Den 27-årige og 21-årige mødtes herefter med ham på en boldbane.

Ifølge den 23-årige stod det dog hurtigt klart, at den 27-årige ikke ville hjælpe ham, men i stedet bakkede den anden op i kravet om, at han skulle sælge narkotika eller betale 30.000 kroner.

På den baggrund er den 27-årige også tiltalt for forsøg på ulovlig tvang og afpresning.

Han nægter sig også skyldig og afviste, at han skulle have truet den bekendte. Han havde blot forsøgt at få de to parter til at tale sammen om den påståede gæld for PlayStationen, lød forklaringen.

Kort efter episoden i juni flyttede den 23-årige fra Holbæk på grund af frygt for repressalier. I retten blev det nævnt, at et af hans familiemedlemmer efterfølgende skal være blevet kontaktet med en form for trussel af en person med tilknytning til en af de tiltalte.

Det forhold er meldt til politiet, oplyste anklager Sanne Watson.

Der ventes dom i sagen i næste uge.

arrow Ord mod ord i sag om knivkast
27. september 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 20:22
arrow 27-årig nægter knivkast efter betjent
21. september 2018 kl. 14:01 Opdateret: kl. 10:51
arrow Kritik af politi: Fik hund til at bide forsvarsløs mand
25. juli 2018 kl. 13:03 Opdateret: kl. 11:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk