20. november 2017
Gavlen på den tidligere adminstrationsbygning ud mod Jernbanepladsen får et figurativt kæmpeværk udført af den østrigske kunstner, Eva Schlegel. Foto: Marianne Povelsen
gallery icon

Se billedserie

Gavlen på den tidligere adminstrationsbygning ud mod Jernbanepladsen får et figurativt kæmpeværk udført af den østrigske kunstner, Eva Schlegel. Foto: Marianne Povelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre Holbæk Art-gavle på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre Holbæk Art-gavle på plads
Opdateret 29. juli 2016 kl. 22:13
Holbæk - 29. juli 2016 kl. 06:53
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Art løfter nu sløret for tre af de otte gavle og mure, som de internationale kunstværker vil byde på i 2016.

arrow Læs også: Nye murmalerier i Holbæk Art

Kurator for Holbæk Art i 2016, Dina Vester Feilberg, lover, at dette års kunstnere bliver en lige så spændende, markant og anerkendt gruppe af danske og udenlandske kunstnere, som kurator John Kørnes hold i 2014.

Den store hvide mur i Bagstræde 5 overfor Elefant Apotekets gård får et kunstværk af den internationalt kendte Janaina Tschäpe, der bor og arbejder i New York og Rio de Janeiro.

- Janaina Tschäpe tager udgangpunkt i et maleri, som er figurativt, men i det nye værk opløses de genkendelige former som eksempelvis datterens ansigtstræk, der i vægmaleriet bliver farvede felter og abstrakte former, forklarer Dina Vaster Feilberg. Med et figurativt kæmpeværk på gavlen af den tidligere administrationsbygning ud mod Holbæk Station og Jernbanepladsen sætter den østrigske kunstner Eva Schegel sit fingeraftryk.

Værket vil kombinere de tre dele, som Eva Schlegel normalt arbejder med, nemlig maleri, installation og fotografi med fokus på sidstnævnte.

Det sidste af de tre værker, er Charlie Roberts værk, et stort retangulært værk, der males direkte på gavlmuren af ejendommen Markedsgade 2, på gavlen der vender ud mod Labæk.

Charlie Roberts er født i USA og bor i dag i Norge. Han er kendt for sin polyhistoriske tilgang til emne, stil og teknik, og sammenkobler typisk kendte former og figurer, uden at deres oprindelige betydning nødvendigvis bæres med i værket.

- Typisk freestyler han foran lærredet, og vælger suverænt i processen det, som appellerer visuelt til ham i øjeblikket. Det værk, han skaber til Holbæk, er fyldt med hans velkendte energi, som udtrykkes i lyse farver og forførende former, forklarer kurator Dina Vester Feilberg.

De nye kunstnere vil arbejde i byen fra midten af august og frem til ferniseringen den 26. august.

arrow Holbæk Art reducerer 2016
26. april 2016 kl. 15:01 Opdateret: kl. 13:04
arrow Verdensstjerner deltager i Holbæk Art
07. marts 2016 kl. 12:23 Opdateret: kl. 11:16
arrow Holbæk Art med udenlandsk touch
22. december 2015 kl. 20:39 Opdateret: kl. 11:43
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk