23. oktober 2021
Politiets aktionsstyrke var lørdag aften til stede i Apotekerhaven i Holbæk. Både lørdag og søndag bød på omfattende politiaktioner flere steder i byen, men politiet er helt tillukkede om baggrunden. Foto: Presse-fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

Politiets aktionsstyrke var lørdag aften til stede i Apotekerhaven i Holbæk. Både lørdag og søndag bød på omfattende politiaktioner flere steder i byen, men politiet er helt tillukkede om baggrunden. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Total mørklægning af kæmpe politiaktion: - Vi kommer ikke til at sige noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Total mørklægning af kæmpe politiaktion: - Vi kommer ikke til at sige noget
Opdateret 08. februar 2021 kl. 11:43
Holbæk - 08. februar 2021 kl. 11:37
Af Morten D. Christensen og Christina Ledertoug

Der var bomberyddere fra Forsvaret og politiets aktionsstyrke med specialtrænede, kampberedte politifolk på plads flere steder i Holbæk i løbet af weekenden.

arrow Læs også: Politiet og Forsvaret ransagede bolig i terrorsag: Naboer har intet at frygte

De blev suppleret af adskillige betjente, efterforskere og kriminalteknikere, der både lørdag og søndag arbejdede intenst på to adresser på Apotekerhaven og Anders Larsensvej.

Trods den særdeles synlige politi-indsats, der begyndte lørdag ved 19-tiden og fortsatte hele søndagen, vil Midt- og Vestsjællands Politi intet sige om baggrunden for den usædvanligt omfattende aktion. Sagen er tilsyneladende fuldstændig mørklagt.

- Vi kommer ikke til at sige noget i dag. Og jeg forventer heller ikke, at vi kommer til at melde mere ud på et senere tidspunkt, siger politiets talsmand, Martin Bjerregaard, mandag formiddag til dagbladet Nordvestnyt.

Til stede på to adresser

De første tegn på, at der var noget i gære i Holbæk, kom lørdag aften ved 19-tiden. Her rykkede politiet i stort tal ud til en adresse i det relativt nye kvarter Apotekerhaven ved L.C. Worsøesvej.

Her interesserede politiet sig, ifølge øjenvidner, for flere lejligheder, og der var både kampklædte politifolk og kriminalteknikere i hvide DNA-dragter til stede i Apotekerhaven lørdag aften.

Søndag fortsatte politiets arbejde i området.

Et øjenvidne fortalte søndag til sn.dk, at vedkommende havde set en mand iført håndjern.

Der var også øjenvidneberetninger om to anholdte eller tilbageholdte personer i Apotekerhaven.

Søndag eftermiddag blev politiaktionen udvidet til også at omfatte en adresse på Anders Larsensvej i Holbæk.

Her var billedet det samme med masser af både uniformerede og civilklædte politibetjente samt kriminalteknikere, der med stor grundighed undersøgte alle hjørner og afkroge på adressen.

Også Forsvarets ammunitionsryddere samt kemiske eksperter fra Beredskabsstyrelsen var til stede på Anders Larsensvej søndag eftermiddag

Ifølge Martin Bjerregaard var der dog ikke anledning til hverken at afspærre området eller evakuere omkringboende.

Hemmeligholdt retsmøde

Derudover har politiet altså ingen kommentarer til weekendens ransagninger.

Martin Bjerregaard vil således heller ikke kommentere, om et retsmøde søndag aften ved Retten i Roskilde, der var under stærk bevogtning af tungt bevæbnet politi, havde relation til politiaktionerne i Holbæk.

Det var et retsmøde, som politiet ikke på forhånd havde orienteret offentligheden om.

- Jeg kan bekræfte, at der var et retsmøde i Roskilde, men jeg har ingen kommentarer til, hvad det handler om, siger Martin Bjerregaard.

Ingen grund til bekymring

Holbæk-borgerne skal indtil videre ikke regne med at få flere oplysninger fra politiet om baggrunden for weekendens massive politi-indsats.

Men Martin Bjerregaard vil gerne forsikre borgerne om, at de ikke har grund til at være nervøse.

- Der er ingen grund til bekymring, og vi forventer ikke, at politiet vil være til stede i større antal de kommende dage, sagde Martin Bjerregaard mandag formiddag.

Han oplyser, at efterforskningen er forankret hos Midt- og Vestsjællands Politi, og at man i løbet af weekenden fik assistance fra andre politikredse.

Øjenvidner har set køretøjer, der skulle komme fra både Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, men det vil Martin Bjerregaard ikke kommentere.

arrow Politi og Forsvaret til stede: - Vi er tavse som graven
17. juni 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 17:52
arrow Terrorsigtet familie fortsat fængslet
09. juni 2021 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Terrorsigtedes håb om løsladelse er blevet slukket
04. maj 2021 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk