15. september 2019
Et tilbageblik på den tørre sommer 2018: Under en tur på Øvre Åmose Å (her nær Ugerløse Å) var vandstanden så lav, at Jakob Bøge, Tysinge Enghave, og Lars Palle, Bukkerup, måtte trække båden. Privatfoto
Et tilbageblik på den tørre sommer 2018: Under en tur på Øvre Åmose Å (her nær Ugerløse Å) var vandstanden så lav, at Jakob Bøge, Tysinge Enghave, og Lars Palle, Bukkerup, måtte trække båden. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tør sommer gav gylden chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tør sommer gav gylden chance
Holbæk - 18. marts 2019 kl. 14:23
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tør sommer i 2018 betød, at der ikke var oversvømmelser på markerne langs vandløbene i Holbæk Kommune. Tørken gav derimod de bedste muligheder for at foretage oprensninger, men ifølge Holbæk Ålavs opfattelse blev den chance ikke grebet af Holbæk Kommune, skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

Synet på sagen fremgik af beretningen fra formanden Lars Palle, Bukkerup, ved Holbæk Ålavs generalforsamling i Vommevad Forsamlingshus. Ifølge formanden blev chancen forspildt ved en langsom dialog. Oprensningen kom sent, men de steder, hvor der blev oprenset, blev det gjort godt, mens der på andre strækninger ikke nåede at blive gjort noget, før arbejdet efter regulativernes bestemmelser måtte stoppe 15. oktober.

Det betyder, at der opstår barrierer i vandløbene, så oprensningerne ikke får den fulde effekt. Det betyder, at der skal renses op igen, når det bliver tilladt fra august.

Holbæk Ålav oplevede i øvrigt, at Holbæk Kommunes skift fra at anvende konsulenter udefra til arbejdet med vandløbene til igen at bruge administrationens egne folk gav problemer i begyndelsen. Ålavets bestyrelse fandt, at den først blev koblet på sagerne, efter at de var behandlet. Ved et møde i foråret blev tingene snakket igennem, og forholdene blev forbedret.

I beretningen var Lars Palle også inde på den voldsomme forurening, da der 6. september ved Torbenfeldt Gods gik hul på en slange med bio­slam. Det løb ud i Møllerenden, hvorfra det bredte sig til Kobbel Å. Det er anslået, at 100 ton slam løb ud, og over 10.000 fisk døde.

Lars Palle sagde, at forureningen nedstrøms ulykkesstedet kunne være stoppet hurtigt med en gravemaskine og ved at pumpe forureningen ud på marken. Der er over for vandløbsmyndigheden påpeget vigtigheden af at have en telefonliste, der virker i sådanne situationer.

Frands Hansen, Gislinge, blev nyvalgt til bestyrelsen, da Klaus Holmegaard, Gis­linge, ikke ønskede genvalg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk