24. september 2021
Set fra Præstemarken ser en del af området med det kommende børnehus og et nyt boligområde sådan ud. I stedet for en samlet lokalplan bliver der nu udarbejdet en lokalplan for hver sin del.
Set fra Præstemarken ser en del af området med det kommende børnehus og et nyt boligområde sådan ud. I stedet for en samlet lokalplan bliver der nu udarbejdet en lokalplan for hver sin del.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To lokalplaner for børnehus og boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

To lokalplaner for børnehus og boliger
Holbæk - 10. oktober 2020 kl. 12:45
Af Kaj Ove Jensen

Der var egentlig lagt op til, at der skulle udarbejdes en samlet lokalplan for et areal i den nordlige del af Jyderup. Men nu bliver det delt i to, så der bliver en lokalplan for det nye børnehus ved Præstemarken og en anden lokalplan for en udstykning til boligbyggeri.

arrow Læs også: Et skridt tættere på nyt børnehus

Opdelingen fremgår af et punkt til orientering på dagsordenen i Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg i denne uge. Det nævnes, at økonomiudvalget i maj i år besluttede, at der skulle udarbejdes en samlet lokalplan til de to formål.

For et par uger siden, 23. september, godkendte kommunalbestyrelsen et salg af et 88.530 kvadratmeter stort areal, som har været i udbud. Her skal der udstykkes til boliger. Kommunalbestyrelsen godkendte på den lukkede del af mødet salget til en af tilbudsgiverne.

Arealet ligger mellem Aggersvoldsvej og Præstemarken.

2016-lokalplan duer ikke

På grund af processen med planlægningen, herunder dialogen med den kommende grundejer om det konkrete boligprojekt, har kommunens administration vurderet, at processen med planlægningen for børnehuset ikke kan vente på processen med planlægningen for boligområdet.

  • Det nye børnehus i Jyderup skal afløse den midlertidige løsning, som i snart fire år haft til huse i den ellers nedlagte daginstitu­tion Troldhøjen.
  • Bygningen på Ellebjergvej blev atter taget i brug, da der blev konstateret skimmelsvamp i daginstitutionen Sølyst.
  • Holbæk Kommunalbestyrelse har besluttet, at både børnehuset og boligerne skal bidrage til den grønne omstilling.
  • Derfor skal bygningerne opføres efter bæredygtige principper, svarende til DGNB-kriterierne.

Der er behov for nye lokalplaner, fordi den gældende lokalplan for området fra 2016 ikke rummer mulighed for at etablere en børneinstitution på det sted, som kommunalbestyrelsen besluttede sig for i januar i år, nemlig øst for Præstemarken.

Desuden skal den kommende lokalplan, der vedrører boligbyggeriet, åbne for andet end parcelhuse, som der ville være plads til cirka 36 af. Den nye lokalplan vil også give mulighed for at opføre rækkehuse og lejeboliger.

Boligarealet var også udbudt til salg i 2018, men de to bud, der kom dengang, var under den godkendte mindstepris.

Derfor blev arealet ikke solgt, og i april i år behandlede kommunalbestyrelsen en ny udbudsmodel, som altså nu har givet resultat, og det glæder formanden for klima- og miljøudvalget, John Harpøth (DF).

- Endelig skete der noget. Før syntes vi, at prisen var for latterlig i forhold til dét, den var udbudt til, siger John Harpøth.

Køberens navn er ikke kendt

Selv om salget er godkendt af politikerne, er handlen ikke gennemført, og derfor kan navnet på køberen endnu ikke oplyses.

- Arealet er solgt, men vi er ved at indgå kontrakten, og der skal laves et betinget skøde, der er under forudsætning af, at der kommer en ny lokalplan, forklarer Erik Hamann, der er asset manager i Holbæk Kommunes Byggeri og Infrastruktur.

Han venter, at aftalen med køberen falder på plads rimelig hurtigt.

arrow I kø til en bolig i ny udstykning
08. december 2020 kl. 13:48 Opdateret: kl. 10:33
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk