5. marts 2021
Politiet var talstærkt til stede, da sagen skulle starte sidste år, og det vil formentligt også være tilfældet på fredag.
gallery icon

Se billedserie

Politiet var talstærkt til stede, da sagen skulle starte sidste år, og det vil formentligt også være tilfældet på fredag.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To år efter økseoverfald i rocker-bandekonflikt: Fire mænd tilbage på anklagebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To år efter økseoverfald i rocker-bandekonflikt: Fire mænd tilbage på anklagebænken
Holbæk - 23. september 2020 kl. 05:50
Af Morten D. Christensen

I begyndelsen af oktober er det to år siden, at holbækkerne stort set fra den ene dag til den anden kunne konstatere, at en voldelig konflikt med brug af skydevåben, håndgranater og molotovcocktails udspillede sig forskellige steder i byen, men særligt omkring rockergruppen Bandidos' daværende klubhus i Østerstræde og i Vangkvarteret.

arrow Læs også: 545 dage senere: Stærkt forsinket rocker-retssag igen udsat på ubestemt tid

Siden er det blevet kendt, at konflikten stod mellem det lokale Bandidos MC Westcity-chapter og det, politiet betegner som Vang-gruppen, der ligesom rygmærke-rockerne gør sig i det kriminelle miljø.

Det er denne konflikt, der ifølge anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi er omdrejningspunktet, når fire mænd på 22, 28, 28 og 31 år på fredag ved Retten i Holbæk står tiltalt både sammen og hver for sig i en række forhold.

Sagen har dog to absolutte hovedforhold, der begge handler om grov vold, og anklagemyndigheden vil under retssagen forsøge at bevise, at begge overfald skete som led i konflikten, og at de fire tiltalte mænd har tilknytning til Bandidos.

Alle fire nægter sig skyldige i de to voldsforhold.

To overfald på tre dage

Det første overfald skete ved et busstoppested i Havevang i Holbæk sidst på eftermiddagen den 7. oktober 2018. Her blev tre unge overfaldet med slag fra økser, hamre og bat, da 10-15 personer pludselig sprang ud af nogle biler og gik løs på dem.

Fire mænd tiltalt
  • Fire mænd, der ifølge anklagemyndigheden i hvert fald på gerningstidspunktet var tilknyttet Bandidos, sidder på anklagebænken. De fire er:
  • M (28 år), S (22 år), J (31 år) og A (28 år).
  • Alle fire er tiltalt for grov vold i forbindelse med økseoverfaldet på tre unge i Havevang i Holbæk søndag den 7. oktober 2018.
  • M og S er desuden tiltalt for grov vold mod en dengang 18-årig mand i Nykøbing tre dage senere.
  • Hertil er de i forskelligt omfang tiltalt for blandt andet ulovlige knive og våben samt tyveri og hæleri

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de fire nu tiltalte deltog i det voldsomme angreb, som dog ikke gav de tre unge livstruende skader.

Sagens andet forhold handler om et overfald på en dengang 18-årig mand, der blev opsøgt i sin lejlighed i Nykøbing Sj. kort efter midnat natten til onsdag den 10. oktober 2018.

Den 18-årige forsøgte at flygte, men ude på gaden blev han slået med en lang genstand og brækkede det ene håndled. I det forhold er kun to af mændene tiltalt.

Ifølge anklagemyndigheden var overfaldet på den 18-årige også led i konflikten, og offeret var da også i hvert fald på det tidspunkt - og igen ifølge anklagemyndigheden - tilknyttet Vang-gruppen.

Dobbeltstraf og forbud

Det er ikke uden betydning for sagen, om anklagemyndigheden kan overbevise domsmandsretten om, at overfaldene skete som led i konflikten mellem Bandidos og Vang-gruppen.

Der er nemlig rejst tiltale mod alle fire mænd efter straffelovens paragraf 81a stk. 1 - bandeparagraffen - der åbner mulighed for at fordoble straffen.

Samtidig vil anklagemyndigheden, hvis de findes skyldige, tildele de fire forbud mod at opholde sig i Holbæk Kommune samt på adresser i hele landet med tilknytning til Bandidos i en årrække efter dom. Det gælder også Odsherred Kommune for de to, der er tiltalt for Nykøbing-overfaldet.

Når sagen efter planen begynder på fredag er det tredje gang, at den forsøges afviklet. I august sidste år måtte man opgive i første forsøg på grund af usikkerheden om pålideligheden af teledata som bevis i straffesager.

I foråret i år satte corona-nedlukningen imidlertid en stopper for andet forsøg, men nu er parterne så klar til at prøve igen.

Retten i Holbæk har afsat ni retsdage i løbet af efteråret med forventet dom midt i december.

arrow Langvarig Bandidos-retssag: Tiltalte nægter kendskab til økseoverfald
18. december 2020 kl. 18:13 Opdateret: kl. 18:13
arrow Vidne til økse-overfald huskede intet: Jeg er den glemsomme type
04. november 2020 kl. 17:51 Opdateret: kl. 17:42
arrow Skoda kan være kobling mellem Bandidos og to brutale overfald
16. oktober 2020 kl. 17:57 Opdateret: kl. 17:57
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk