22. marts 2019
Påkørslen skete i udkørslen fra Circle K til Valdemar Sejrsvej. Tidligere på aftenen havde parterne haft en kontrovers på McDonald?s lige ved siden af.
Påkørslen skete i udkørslen fra Circle K til Valdemar Sejrsvej. Tidligere på aftenen havde parterne haft en kontrovers på McDonald?s lige ved siden af.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltalt for dødelig påkørsel: - Jeg var virkelig bange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltalt for dødelig påkørsel: - Jeg var virkelig bange
Opdateret 18. juni 2018 kl. 17:30
Holbæk - 18. juni 2018 kl. 17:28
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som forventet nægtede en 28-årig mand sig skyldig i tiltalen for »legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge«, da Retten i Holbæk mandag tog hul på nævningesagen om påkørsel af en 39-årig mand, der døde af kvæstelser i hjernen og kraniet, ved Circle K-tanken på Valdemar Sejrsvej i Holbæk 5. oktober klokken 22.50.

arrow Læs også: 39-årig blev påkørt og døde: Nu er dommen faldet i Circle K-sagen

Ligesom i grundlovsforhøret dagen efter påkørslen forklarede den 28-årige mand fra Holbæk (ikke Roskilde, som politiet tidigere har meldt ud) mandag i retten, at det ikke var hans hensigt at ramme den 39-årige holbækker med sin VW personbil.

Han gentog sin hidtidige forklaring om, at han følte sig truet af flere personer, der befandt sig på tanken sammen med den nu afdøde. Det gjorde han blandt andet, fordi han så én af dem med noget, han opfattede som en kniv.

- Jeg var virkelig bange, og jeg skulle bare væk. Jeg får nærmest tunnelsyn og går i panik, og jeg tænker, at jeg ikke skal dø. Jeg tror, at alle andre ville gøre det samme i den situation, sagde den tiltalte på anklager Marie Elvekjær Hansens spørgsmål om, hvad der fik ham til at forlade stedet så hurtigt i bilen.

En bilinspektør har beregnet, at bilen ved påkørslen kørte med en hastighed mellem 26 og 37 km/t.

Det helt centrale spørgsmål i sagen er, om den 28-årige bevidst kørte ind i den 39-årige, eller om det skete ved et uheld.

Med tiltalen for vold med døden til følge mener anklagemyndigheden at kunne bevise, at påkørslen skete forsætligt, mens forsvarer Eigil Strand mener, at det er skudt over mål.

Den 28-årige erkender, at han påkørte den 39-årige, men det står endnu ikke klart om forsvarer Eigil Strand vil gå efter en mildere dom for uagtsomt manddrab eller eventuelt forsøge at overbevise nævningetinget om, at påkørslen skete i nødværge.

Det står i hvert fald klart, at den 28-årige, der var ved Circle K sammen med en dengang 26-årig kammerat, stod over for en konfrontation med den nu afdøde og nogle af hans venner.

Ved mandagens retsmøde fik nævninge og dommere, men ikke de øvrige tilhørere, vist optagelser fra tankstationens videoovervågning, der angiveligt viser tumult mellem flere personer foran Circle K-butikken samt selve påkørslen.

Den tiltalte forklarede, at han og kammeraten blev lokket i et baghold ved Circle K. De var kørt dertil, fordi kammeraten tidligere på aftenen havde haft en kontrovers med den 39-årige på den nærliggende McDonald's.

Parterne havde efterfølgende telefonisk aftalt at mødes ved OK-tanken tæt ved Circle K og McDonald's, og ifølge både den tiltalte og den i dag 27-årige kammerat, der var indkaldt som vidne, var meningen med mødet, at de skulle give hinanden hånden og en undskyldning.

- Men så kommer der pludselig to med hætter frem bag skraldespandene ved McDonald's, og den ene har det, jeg troede var en kniv. De løber henimod min kammerat og jeg, men jeg løber væk og hen til bilen, forklarede den 28-årige.

Politiet har ikke fundet knive på stedet eller hos nogen af de involverede, men dagen efter fandt man et stykke strygestål i nærheden, som sagens parter er enige om formentligt har været medbragt til stedet af en af den afdødes venner.

Anklageren afspillede tre opkald til 112, der kom i minutterne efter klokken 22.50. To af opkaldene kom fra den tiltalte og hans kammerat.

Begge mænd virker tydeligt oprevede og fortæller politiet, at de netop er blevet forsøgt overfaldet af fire personer, muligvis bevæbnet med knive, og at de på vej væk derfra har kørt en mand ned.

- Jeg løb for mit liv, mand, råber kammeraten i samtalen med politiets alarmcentral.

Det tredje opkald var fra en kvinde, der havde overværet påkørslen ved Circle K. Betjenten spørger i samtalen, om påkørslen var bevidst.

- Ja. Jeg tænker, at det var med fuldt overlæg, siger anmelderen, der gentog samme vurdering af situtation, da hun sad i vidneskranken i retten mandag.

Retssagen fortsætter på fredag, hvor en række vidner til episoden på Circle K skal afhøres.

Der ventes dom i sagen onsdag i næste uge.

arrow Circle K-sagen: 28-årig kendt skyldig - fredag får han straffen
27. juni 2018 kl. 13:12 Opdateret: kl. 17:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk