26. september 2020
Tiki-taka på Tuse-manér. 24 børn var på futsal-skole i Tuse torsdag og fredag. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Tiki-taka på Tuse-manér. 24 børn var på futsal-skole i Tuse torsdag og fredag. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiki-taka i Tuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiki-taka i Tuse
Holbæk - 15. februar 2020 kl. 12:00
Af Jørgen Juul

Messi har spillet det. Og Maradona og Pele og en lang, lang række af de andre fodboldstjerner gennem tiden. I Sydamerika er futsal kæmpe stort. I Danmark er der omkring 15.000, der spiller det hurtige og teknisk krævende fodboldspil, og to dage i denne uge har der været futsal-skole i Tuse, hvor DGI samlede børn fra Tuse, Holbæk, Vipperød, Fårevejle, Kalundborg og Hornsherred.

Tiki-taka kalder man det, når der spilles fodbold så hurtigt og boldsikkert, som de for eksempel gør det i Barcelona

På faste billeder kan det være svært at se, hvad der er futsal, og hvad der er almindelig fodbold. På levende billeder kan man til gengæld se, at det går rigtig hurtigt i futsal, og at spillet kræver god teknik. Tiki-taka.

Der er dem, der mener, at futsal er sin helt egen idræt. Man kan genkende elementer ikke alene fra fodbold, men også fra ishockey, basketball og håndbold. Effektiv spilletid, flyvende udskiftninger og udskiftninger i kæder. Et hold har fem på banen ad gangen, men består af op til 14 spillere.

- Det har været to dage for fuld skrue, fortæller Christian Sloth, Holbæk, der er idrætskonsulent i fodbold hos DGI Midt- og Vestsjælland.

- Vi laver futsal-skoler i de små ferier, efterår, jul og vinter, men futsal kan spilles hele året. Det er rigtig god træning, tilføjer han.

Der var 24 pladser på skolen, der var åben for drenge og piger mellem ni og 12 år. Alle pladser var besat. Pudsigt nok var der kun drenge med.

Danmark har et futsal-landshold, og der er en liga med en øst- og en vestkreds. På nuværende tidspunkt er Brøndby IF den eneste Superligaklub med et futsalhold.

En del af liga-kampene vises på Sport Live.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk