13. december 2018
Den tidligere kro i Tuse på Tuse Byvej 100 har længe været en øjebæ, fordi den gennem mange år har fået lov til at stå og forfalde. Men nu er den ved at blive sat i stand og får blandt andet et nyt stråtag.Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den tidligere kro i Tuse på Tuse Byvej 100 har længe været en øjebæ, fordi den gennem mange år har fået lov til at stå og forfalde. Men nu er den ved at blive sat i stand og får blandt andet et nyt stråtag.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere kro får en tiltrængt renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere kro får en tiltrængt renovering
Holbæk - 28. februar 2018 kl. 07:01
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter længe at have været en øjebæ i Tuse, er den gamle kro på Tuse Byvej 100 i færd med at få en ordentlig overhaling.

Tækkefolk er i gang med at lægge nyt stråtag på bygningen, og murværk og vinduer får en nænsom, men også en meget nødvendig omgang.

I alt for mange år har den tidligere kro, som blev opført omkring 1750, således fået lov til at stå og forfalde.

Så da Leif T. Iversen, Tut Ejendomme, købte kroen i 2002, var det da også med henblik på at rive bygningen ned og udstykke parcelhusgrunde.

Men Slots- og Kulturstyrelsen satte en stopper for de planer, da den ikke ville ophæve fredningen af bygningen, selv om den var meget faldefærdig.

Og efter flere års tovtrækkeri med styrelsen er der nu blevet fundet et fælles fodslag.

- Jeg må sige, at til at begynde med var vi ret irriterede over Slots- og Kulturstyrelsen. Men nu har vi fået et rigtig godt samarbejde op at stå, fortæller Birger Tordrup fra Tut Ejendomme.

Samarbejdet indebærer blandt andet, at styrelsen betaler en del af istandsættelsen af kroen. For det bliver en bekostelig affære.

- Det er svært at sætte en pris, for vi er jo slet ikke færdige endnu, og der kan jo dukke forskellige overraskelser op undervejs. Men et par millioner kommer det til at koste, siger han.

Det er kun udvendigt, at den gamle kro bliver renoveret i denne omgang. Indvendigt mangler der stadigvæk meget.

Dette arbejde sættes dog først i gang, når det er blevet besluttet, hvad bygningen skal bruges til.

- Måske kan der laves en form for bed and breakfast, hvor besøgende i forsamlingshuset kan overnatte. Det kan også være en arkitektvirksomhed eller lignende, der rykker ind. Her er jo roligt og masser af muligheder for at få inspiration, fortæller Birger Tordrup.

Han forklarer, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet lov til blandt andet at sænke gulvet i bygningen, lave gulvvarme og inddrage førstesalen til beboelse.

- De har i det hele taget være meget imødekommende. Men vi kan ikke bare gå i gang uden videre. Hver eneste lille detalje skal godkendes af styrelsen først, fortæller han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk