23. april 2019
Det er ikke en spareøvelse, når Holbæk Jobcenter vil have sygemeldte hurtigere tilbage på arbejde. Det er en hjælp til de mange, der ellers risikerer at ende med at blive afskediget, forklarer Bente Röttig (SF). Foto: Agnete Vistar
Det er ikke en spareøvelse, når Holbæk Jobcenter vil have sygemeldte hurtigere tilbage på arbejde. Det er en hjælp til de mange, der ellers risikerer at ende med at blive afskediget, forklarer Bente Röttig (SF). Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidlig hjælp til syge og stressede møder kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidlig hjælp til syge og stressede møder kritik
Holbæk - 11. januar 2019 kl. 07:56
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da avisen før jul skrev om Holbæk Kommunes jobcenters ønske om tidligere at få kontakt til langtidssyge borgere, så vakte det ikke lutter begejstring hos alle borgere. Under artiklen på Nordvestnyts hjemmeside sn.dk lod en række borgere forstå, at de bestemt ikke har tillid til jobcentret.

arrow Læs også: Lærere vil helst blive raske uden jobcentrets hjælp

Flere nævnte, at de selv har erfaringer med at blive sendt i arbejde som stressramt, og at det langtfra har gavnet dem i deres sygdomsforløb.

- Det er vist udtænkt af en, som aldrig har haft stress. Grænser til idioti. Når man har stress, så skal man have fuldstændig ro det første stykke tid, skrev en St. Merløse-borger.

I Holbæk Kommunalbestyrelse sidder Bente Röttig (SF), der er socialrådgiver og tidligere selv har arbejdet professionelt som fastholdelseskonsulent og siddet med til en hel del samtaler med sygemeldte.

Hun anerkender, at der kan være en manglende tro på jobcentret.

- Der er åbenbart en mistillid til, at jobcentret kan gøre noget rigtigt. Holbæk Kommune har ikke været gode til det, og der er meget, der er gået galt i jobcentret de sidste år. Men det her er ikke en spareøvelse. Det er, fordi det er så svært at komme tilbage på arbejde for borgere på egen hånd, siger hun.

Ifølge Bente Röttig så handler Holbæk Kommunes indsats ikke om, at nogen bliver tvunget af sted.

- Selvfølgelig skal man ikke tvinges ud af døren - hvis du har ondt i ryggen og er flyttemand for eksempel. Det sker i dialog med den syge, og det er en forudsætning, at det sker i samarbejde med tillidsmand, arbejdsplads og eventuelt lægen, siger hun.

arrow Syge skal gå lidt på arbejde
25. december 2018 kl. 06:21 Opdateret: kl. 14:01

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk