18. november 2019
Indehaver af Tuse Næs Kunsthåndværk, Yvonne Thygesen, er klar til årets koncert i galleriets have. Foto Jette Bundgaard.
gallery icon

Se billedserie

Indehaver af Tuse Næs Kunsthåndværk, Yvonne Thygesen, er klar til årets koncert i galleriets have. Foto Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ti år med koncerter i haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ti år med koncerter i haven
Holbæk - 12. juli 2019 kl. 20:00
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Yvonne Thygesen den 4. august går på scenen og byder velkommen til den årlige koncert i haven til Tuse Næs Kunsthåndværk, er der tale om en jubilæumskoncert. Det er nemlig 10. gang, der afholdes sommerkoncert i Uglerup, i år med en dobbeltkoncert med Michael Falch og duoen Hush.

Konceptet bag koncerterne går i al sin enkelthed går ud på at hyre et af de større, kendte navne i musikbranchen og samtidig huske at forkæle både koncertgæster og kunstnere.

- Kunstnerne kommer gerne tilbage hertil, og både Michael Falch og Lis Sørensen har været her to gange, siger Yvonne Thygesen, der med et smil husker en anden af husets sommerkunstnere, Stig Rossen, og hans bemærkning om, at koncerterne i Uglerup er »mini slotskoncerter« i stil med dem, der afholdes rundt omkring i Danmark.

Uglerup-koncerterne er i løbet af de ti år vokset til 1000 publikummer, som er det maksimum, Yvonne Thygesen har sat af hensyn til havens størrelse.

På dagen er der en flok på omkring 30 hjælpere i gang ude og inde. En del er beskæftiget med at fremstille de 200 madkurve, som hvert år sælges i forbindelse med koncerterne. Andre passer butikken, og en gruppe på seks-syv har travlt med at dirigere trafikken til en nærliggende mark, der i dagens anledning er indrettet til parkeringsplads.

Alt det praktiske vedrørende scene og lyd sørger et professionelt firma fra Kalundborg for.

Yvonne Thygesen har endnu ikke besluttet, hvem der skal på plakaten til koncerten i 2020, men hun har sat sin egen deadline: til det årlige julemarked den første weekend i november, skal hele programmet for det kommende år være på plads - også det nye navn til sommerkoncerten.

- Koncerten ligger fast den første søndag i august. Det er mange af vores gæster glade for, fordi de reserverer dagen, siger Yvonne Thygesen, der kun har rosende ord til de mange publikummer: - Alle bidrager til den hyggelige stemning, og gæsterne er fantastiske til at rydde op efter sig. Der ligger nærmest ingenting tilbage i haven bagefter. Det er ret utroligt, slutter hun.

Der er mere info om årets koncert, bstilling af madkurve og billetkøb på www.tusenaes-kunsthaandvaerk.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk