24. september 2021
Retsmødet tirsdag blev holdt i en industribygning i Herfølge, som i øjeblikket fungere som retssal i en anden sag om spionage og terrorfinansiering fra Ringsted. Billedet er taget i forbindelse med den sag. Foto: Kenn Thomsen
Retsmødet tirsdag blev holdt i en industribygning i Herfølge, som i øjeblikket fungere som retssal i en anden sag om spionage og terrorfinansiering fra Ringsted. Billedet er taget i forbindelse med den sag. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Terrorsigtet familie fortsat fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrorsigtet familie fortsat fængslet
Holbæk - 09. juni 2021 kl. 10:47
Af Morten D. Christensen

Syv familiemedlemmer primært fra Holbæk sidder nu varetægtsfængslet på femte måned mistænkt for at forberede en eller flere terrorhandlinger i Danmark eller Tyskland.

arrow Læs også: Syv terrorsigtede får fire uger mere i skyggen

En dommer ved Retten i Holbæk besluttede tirsdag, at de fire mænd i alderen 33 til 76 år samt tre kvinder mellem 30 og 61 år fortsat skal være fængslet i sagen i yderligere fire uger frem til begyndelsen af juli. Det skriver TV 2 Øst på sin hjemmeside.

Til den tid vil det være fem måneder siden, at de syv blev anholdt ved en omfattende politiaktion i Holbæk og Gentofte over flere dage i begyndelsen af februar.

Hovedsigtede er to brødre

Politiet sigter to brødre på 33 og 36 år for at have været i færd med at planlægge en eller flere terrorhandlinger i Danmark eller Tyskland. Myndighederne mener, at de planlagde at bruge skydevåben og bomber, og at motivationen skal findes i militant islamisme.

Ifølge politiet har man fundet skydevåben og dele til fremstilling af bomber på en adresse i Holbæk. Der er ligeledes gjort fund i Tyskland, hvor en tredje bror har været i tysk politis søgelys.

Alle nægter sig skyldige

De fem øvrige, som tæller brødrenes forældre, en ægtefælle samt svigerfamilie, er sigtet for medvirken til de to brødres forsøg på terrorisme.

Alle syv nægter sig skyldige i sigtelserne, men indtil videre har Retten i Holbæk gentagne gange vurderet, at der var tilstrækkeligt mistankegrundlag til at holde dem fængslet.

Retsmøde holdt i Herfølge

Tirsdagens retsmøde i sagen blev i øvrigt holdt i Herfølge og ikke som ellers i Holbæk.

Det skyldes, at sagen er omgivet af store sikkerhedsforanstaltninger. Det lægger, som dagbladet Nordvestnyt fortalte for et par uger siden, et stort pres på Retten i Holbæks normale faciliteter.

Derfor havde retten til tirsdagens retsmøde lånt midlertidige lokaler i en industribygning i Herfølge, som Retten i Roskilde i øjeblikket råder over i forbindelse med en ligeledes stærkt bevogtet retssag om spionage og terrorfinansiering med udspring i Ringsted.

Seks andre er løsladt

Foruden de syv fortsat fængslede i terrorsagen fra Holbæk, er seks andre - fire mænd og to kvinder - sigtet for medvirken til de påståede terrorplaner. De blev anholdt i Gentofte-området godt et døgn efter Holbæk-gruppen.

Disse seks blev løsladt i april, men er indtil videre fortsat sigtede i sagen.

arrow Politiet løslader seks personer i terrorsag fra Holbæk
22. april 2021 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:06
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk