
»Har du en skudsikker vest?«
»Så tænker jeg, du burde købe en af sikkerhedsmæssige årsager.«
Nogenlunde sådan mener anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, at ordene faldt, da den 18-årige kvinde, der er dømt for at planlægge terror i Kundby-sagen, i august sidste år talte i telefon med sin tidligere lærer og støtteperson, mens hun har afsonet i Herstedvester Fængsel.
Det var den 18-årige, der kom med udtalelserne i telefonsamtalen fredag den 31. august sidst på formiddagen, og anklagemyndigheden mener, at der ligger en trussel i sætningerne.
Det fremgår af et anklageskrift, som dagbladet Nordvestnyt har fået aktindsigt i.
Nytårsaftensdag kom det frem, at den 18-årige kvinde torsdag den 10. januar skal i retten i Glostrup, og hendes forsvarsadvokat Mette Grith Stage oplyste forleden til Ritzaus Bureau, at kvinden, der blev kendt som Kundby-pigen, erkender sig skyldig i truslerne mod den 42-årige mandlige lærer og støtteperson, Christian Koed.
Han ønsker ikke overfor Nordvestnyt at komme nærmere ind på indholdet af telefomsamtalen mellem de to den 31. august, men han bekræfter, at der blev sagt nogenlunde det, som anklagemyndigheden har rejst tiltale for.
Der er lagt op til, at sagen om truslerne kan afgøres som en tilståelsessag, og det betyder formentligt, at Christian Koed ikke skal indkaldes som vidne, og det er han da heller ikke blevet, oplyser han til Nordvestnyt.
Christian Koed var under selve terrorsagen ved Retten i Holbæk og senere i Østre Landsret et centralt vidne, fordi den dengang 15-årige pige betroede ham sine planer om at sprænge hjemmelavede bomber på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen i København i begyndelsen af 2016.
Kvinden fik i november 2017 i Østre Landsret sin endelige dom på otte års fængsel for terrorplaner, og efterfølgende har de to i juni 2018 genoptaget forbindelsen gennem telefonsamtaler.
Læreren har tidligere og før den sårbare piges lynradikalisering i efteråret 2015 haft en vis succes med at hjælpe hende på rette spor i tilværelsen.
- Vi talte sammen i telefon et par gange om ugen fra juni og frem til samtalen sidst i august. Derefter har vi ikke talt sammen mere, siger Christian Koed til Nordvestnyt.
Han siger, at telefonsamtalerne, der har været godkendt og overvåget af Kriminalforsorgen, var tænkt som et forsøg på at give den unge kvinde kontakt til en person uden for fængslet.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her