13. juli 2020
Den nu 18-årige kvinde, der er dømt for at planlægge terror i Kundby-sagen, er tiltalt i en ny sag om trusler mod sin tidligere lærer og støtteperson.
Den nu 18-årige kvinde, der er dømt for at planlægge terror i Kundby-sagen, er tiltalt i en ny sag om trusler mod sin tidligere lærer og støtteperson.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Terrordømt fra Kundby: »Har du en skudsikker vest?«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terrordømt fra Kundby: »Har du en skudsikker vest?«
Opdateret 04. januar 2019 kl. 13:42
Holbæk - 03. januar 2019 kl. 17:07
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Har du en skudsikker vest?«
»Så tænker jeg, du burde købe en af sikkerhedsmæssige årsager.«

arrow Læs også: Terrordømt fra Kundby tiltalt for forsøg på bestikkelse

Nogenlunde sådan mener anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, at ordene faldt, da den 18-årige kvinde, der er dømt for at planlægge terror i Kundby-sagen, i august sidste år talte i telefon med sin tidligere lærer og støtteperson, mens hun har afsonet i Herstedvester Fængsel.

Det var den 18-årige, der kom med udtalelserne i telefonsamtalen fredag den 31. august sidst på formiddagen, og anklagemyndigheden mener, at der ligger en trussel i sætningerne.

Det fremgår af et anklageskrift, som dagbladet Nordvestnyt har fået aktindsigt i.

Nytårsaftensdag kom det frem, at den 18-årige kvinde torsdag den 10. januar skal i retten i Glostrup, og hendes forsvarsadvokat Mette Grith Stage oplyste forleden til Ritzaus Bureau, at kvinden, der blev kendt som Kundby-pigen, erkender sig skyldig i truslerne mod den 42-årige mandlige lærer og støtteperson, Christian Koed.

Han ønsker ikke overfor Nordvestnyt at komme nærmere ind på indholdet af telefomsamtalen mellem de to den 31. august, men han bekræfter, at der blev sagt nogenlunde det, som anklagemyndigheden har rejst tiltale for.

Der er lagt op til, at sagen om truslerne kan afgøres som en tilståelsessag, og det betyder formentligt, at Christian Koed ikke skal indkaldes som vidne, og det er han da heller ikke blevet, oplyser han til Nordvestnyt.

Christian Koed var under selve terrorsagen ved Retten i Holbæk og senere i Østre Landsret et centralt vidne, fordi den dengang 15-årige pige betroede ham sine planer om at sprænge hjemmelavede bomber på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen i København i begyndelsen af 2016.

Kvinden fik i november 2017 i Østre Landsret sin endelige dom på otte års fængsel for terrorplaner, og efterfølgende har de to i juni 2018 genoptaget forbindelsen gennem telefonsamtaler.

Læreren har tidligere og før den sårbare piges lynradikalisering i efteråret 2015 haft en vis succes med at hjælpe hende på rette spor i tilværelsen.

- Vi talte sammen i telefon et par gange om ugen fra juni og frem til samtalen sidst i august. Derefter har vi ikke talt sammen mere, siger Christian Koed til Nordvestnyt.

Han siger, at telefonsamtalerne, der har været godkendt og overvåget af Kriminalforsorgen, var tænkt som et forsøg på at give den unge kvinde kontakt til en person uden for fængslet.

arrow Efter trusler: Ikke længere kontakt mellem terrordømt og mentor
11. januar 2019 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
arrow Terrordømt fra Kundby nu også dømt for trusler mod sin mentor
10. januar 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 15:02
arrow Kundby-anklager: - Vi har gjort vores pligt
27. november 2017 kl. 16:39 Opdateret: kl. 16:39
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk