23. september 2021
Den påsatte brand var voldsom, og beboerne i lejlighederne oven over måtte evakueres. Ingen kom dog til skade.
gallery icon

Se billedserie

Den påsatte brand var voldsom, og beboerne i lejlighederne oven over måtte evakueres. Ingen kom dog til skade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tattoo-brand i Holbæk udspringer af rockerkonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tattoo-brand i Holbæk udspringer af rockerkonflikt
Holbæk - 15. november 2017 kl. 13:58
Af Morten D. Christensen

Motivet bag brand­attentatet mod tatovørbutikken Extreme Art Tattoo & Piercing i Smedelundsgade i Holbæk mandag den 6. november skal med stor sandsynlighed findes i konflikten mellem rockergrupperne Satudarah og Bandidos.

arrow Læs også: Tattoo-brandattentat: To mænd går fri

Det viser en aktindsigt som dagbladet Nordvestnyt har fået i dele af retsbogen fra det lukkede grundlovsforhør dagen efter branden, hvor to mænd blev varetægtsfængslet, sigtet for brandstiftelse.

Hidtil har Midt- og Vestsjællands Politi ikke villet udtale sig specifikt om en mulig sammenhæng mellem branden og rockerkonflikten.

Ifølge Nordvestnyt onsdag viser retsbogen, at politiet anser brandattentatet for udført som led i den verserende konflikt mellem rockergrupperne Satudarah og Bandidos på store dele af Sjælland og i København.

Avisen har på grund af dørlukningen kun fået adgang til selve kendelsen, altså dommerens begrundelse for at varetægtsfængsle de to mænd, og ikke de nærmere forklaringer, der blev lagt frem i grundlovsforhøret.

Men i kendelsen skriver dommeren, at »der verserer en bandekonflikt mellem Bandidos og Satudarah, hvorfor de sigtede også findes at have et motiv til at anstifte branden«.

Ydermere begrunder dommeren varetægtsfængslingen af de to mænd på 26 og 29 år fra Værløse og Bagsværd med, at de »under hensyn til den verserende bandekonflikt« på fri fod vil kunne forsøge at påvirke efterforskningen.

Der er ifølge dommeren begrundet mistanke mod de to mænd, der blev anholdt en lille time efter, at branden blev anmeldt om aftenen den 6. november.

Ifølge retsbogen har et vidne set to mænd, der svarer til de sigtedes udseende, løbe væk fra brandstedet og derefter køre væk i en bil, der ligeledes svarer til den 26-åriges bil.

I bilen fandt politiet en benzindunk med studs og lightere. Bilen blev efter branden observeret på ruten mellem Holbæk og København.

De to mænd nægter sig skyldige.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi ønsker vicepolitiinspektør Jacob Olsen ikke at kommentere oplysningerne fra retsbogen. Han vil heller ikke uddybe, hvor de to mænd blev anholdt.

Det fremgår ikke af kendelsen, hvorfor netop tatovørbutikken Extreme Art Tattoo i Holbæk skulle være mål for et brandattentat, ligesom den ikke giver svar på, hvilken side af konflikten de to varetægtsfængslede mænd er på.

Ifølge Nordvestnyt er tatovørbutikken dog officielt ejet af den forhenværende præsident for Bandidos i Holbæk, Lars Toxværd Olesen, der blandt andet i interview og en bog har fortalt, at han har brudt med rockermiljøet.

Men reelt har Extreme Art Tattoo gennem længere tid været drevet af Anya Palmkvist og Isabella Steinbach, og før branden var det planen, at sidstnævnte ved årsskiftet skulle overtage ejerskabet af butikken.

Det oplyser Anya Palmkvist til Nordvestnyt, og oplysninger i CVR-registret understøtter den udlægning.

Anya Palmkvist afviser samtidig, at de to kvinder har noget som helst at gøre med rockergrupper.

- Vi har intet at gøre med nogen konflikt, og vi har heller ikke noget at gøre med nogen rockere. Det er forfærdeligt og rædselsfuldt at blive draget ind i en konflikt, vi intet har at gøre med, siger Anya Palmkvist til dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Samme aften som brandattentatet i Holbæk blev to andre tatovørbutikker i Birkerød og Vordingborg udsat for samme behandling.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fortalt, at man kæder angrebet i Vordingborg sammen med konflikten mellem Satudarah og Bandidos.

arrow Tattoo-brand: Politiet løslader to mænd
05. december 2017 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:18
arrow Politiet fastholder lukning af rockerborg i Holbæk
01. december 2017 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:25
arrow Politi ser »betydelig risiko« for angreb på rockerborg
30. november 2017 kl. 12:57 Opdateret: kl. 11:46
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk