19. juni 2021
Over 100 var samlet i teltet - det må man godt, når det er et politisk møde. Forrest er det lokalforum-formand Anders Rasmusen.
gallery icon

Se billedserie

Over 100 var samlet i teltet - det må man godt, når det er et politisk møde. Forrest er det lokalforum-formand Anders Rasmusen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tæt på enighed om ny dagligvareforretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt på enighed om ny dagligvareforretning
Holbæk - 18. maj 2021 kl. 22:52
Af Agner Ahm

Brugsen i Ugerløse kan meget vel få en ny dagligvareforretning som nærmeste nabo i Hovedgaden i Ugerløse. Og det er godt nok. Ja, det er måske endda første trin i en ny udvikling, som kan sikre vækst i et af Holbæk Kommunes mindste lokalområder.

arrow Læs også: En 6000 kvadratmeter stor ønskeseddel

Sådan var fornemmelsen i hvert fald i det store telt på byens sportsplads, som tirsdag aften dannede rammen om et borgermøde med lidt over 100 deltagere.

Det høje deltagertal vidner om interesse for aftenens emner - og om at det er godt at kende nogle politikere, der kan indkalde til møde. Når det er et politisk møde gælder de normale regler om forsamlingerne nemlig ikke.

Det var kommunens klima- og miljøudvalg, som var arrangør. Dog i samarbejde med aftenens hovedpersoner, nemlig det meget brede Ugerløse Lokalforum.

Efter mange møder og små lokale høringer var de klar til at præsentere en tretrinsraket: Placering af en ny dagligvarebutik. Ønsket om en hal og/eller et forsamlings-/kulturhus. Og et ønske om at få bygget nye mindre boliger.

Tre butiksforslag

Det første af rakettens tre trin - placeringen af en dagligvarebutik - blev præsenteret af butiks-arbejdsgruppen med René Abild i spidsen:

Gruppen er nået frem til tre forslag, som ikke er prioriteret endnu. For borgermødet skulle også have indflydelse.

Alle tre placeringer er ved Hovedgaden. Og i alle tre forslag er der skelet til, at den nye butik - det kunne være Netto - skal ligge tæt på Brugsen.

Ud fra reaktionerne på mødet i aftes tyder noget på, at Ugerløses endelig bud kan blive Hovedgaden 38-42. Det er lige ved siden af Brugsen, og man skal ikke krydse Hovedgaden for at komme fra den ene butik til den anden. De to andre bud ligger på den modsatte side af Hovedgaden end Brugsen.

Brugsen er godt rustet

I spørgerunden efter præsentationen var der ikke fuldstændig fodslag blandt borgerne. Men flere pegede på den tætte trafik på Hovedgaden som argument for, at den nye butik skal ligge på samme side som Brugsen. Og en borger, der selv arbejder inden for Coop, vurderede, at Brugsen efter en grundig ombygning nu må være stærk nok til at kunne leve med en konkurrent.

En anden borger med kendskab til lokalplanlægning, at et tæt naboskab er det, der giver to butikker den bedste chance for, at begge butikker kan klare sig.

Der blev spurgt, hvorfor der overhovedet skal skaffes plads til en butik mere? Svaret var, at de 10.000-12.000 biler, som dagligt kører gennem byen, er mums for dagligevarekæderne.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) forklarede, at kommunen bliver bombarderet med ansøgninger, og dem har kommunen pligt til at behandle. Den kan ikke bare sige nej.

- Og det er så der, vi spørger jer, om I kan pege på en placering, tilføjede hun.

Den største betænkelighed, der var mod placeringen lige ved siden af Brugsen, handlede om, at det betyder, at skolen skal af med forskolen og en del af sin grund.

Skolen er med

Men arbejdsgruppeformand René Abild betonede, at man har talt med skolen om sagen.

- Skolegården vil være intakt, og skolen har nikket ja. Der er ting i den endelige udformning, de gerne vil have indflydelse på. Men de kan godt se ideen, fastslog han.

Der er i øvrigt yderligere en pointe i placeringen på Hovedgaden 38-42. For de, der vil bygge en butik, skal købe forskolen og grunden, og så kunne kommunen jo vælge at lade pengene blive i Ugerløse som et tilskud til andet trin af Ugerløses vækst-raket, nemlig en eller anden hal og/eller nyt multihus.

John Harpøth (DF) luftede sympati for tanken. Men det blive næste kommunalbestyrelse, som skal tage stilling, fastslog han.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk