28. september 2020
Henvendelser fra medlemmer om alarmerende forhold på medicinsk afdeling på Holbæk sygehus fik Dansk Sygeplejeråd til at indberette forholdene til Styrelsen for Patientsikkerhed. Foto: Bjørn Armbjørn
Henvendelser fra medlemmer om alarmerende forhold på medicinsk afdeling på Holbæk sygehus fik Dansk Sygeplejeråd til at indberette forholdene til Styrelsen for Patientsikkerhed. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejersker siger stop: Frygter for patienters sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejersker siger stop: Frygter for patienters sikkerhed
Opdateret 26. januar 2018 kl. 22:13
Holbæk - 26. januar 2018 kl. 22:10
Af Margit Pedersen

Overbelægning med op til 20 patienter om dagen, ubesatte stillinger og langtidssygemeldinger på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus er til fare for patienters sikkerhed, mener Dansk Sygeplejeråd (DSR). Rådet har sendt en bekymringshenvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed, der har kvitteret med spørgsmål til regionen og planlægger et besøg på sygehuset.

arrow Læs også: Redningspakke på vej til Holbæk sygehus

Et stort arbejdspres, manglende faglige kompetencer og optimal behandling, fejlmedicinering og mangelfuld dokumentation er nogle af bekymringspunkterne.

Det er efter alarmerende henvendelser fra medlemmer, at DSR har valgt for første gang at indberette forhold, som i værste fald kan ende med alvorlige komplikationer og dødsfald.

- Vi gør det for at tage hånd om patienter og medarbejdere på afdelingen, understreger formand for DSR Grete Christensen.

Der er et særligt arbejdspres og udfordringer på medicinsk afdeling, men patienter skal ikke frygte for deres sikkerhed, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Det nye regionsråd og administrationen er i arbejdstøjet for at fremrykke indsatsens. Før bekymringshenvendelsen havde jeg og næstformand Peter Jacobsen (DF) et møde med sygehusledelesen. Og ledelsen har talt med afdelingsledelsen for at sikre, at patienters sikkerhed ikke er i fare, siger han.

Heino Knudsen vil på forretningsudvalgets møde i februar forsøge at få frigivet midler for at lette arbejdspresset på sygehuset og specielt medicinsk afdeling.

Overbelægning og stort arbejdspres på medicinsk afdeling har ifølge DSR eksisteret siden 2016. Men også sygehusets øvrige afdelinger har store udfordringer. Besparelser førte i november 2017 til, at 11 fagforeninger sendte et nødråb om, at Holbæk Sygehus var på randen af sammenbrud.

arrow FOA: Assistenter bør hjælpe pressede sygeplejersker
02. februar 2018 kl. 08:19 Opdateret: kl. 08:19
arrow Ledelse: Holbæk Sygehus er sikkert for patienter
27. januar 2018 kl. 20:24 Opdateret: kl. 20:24
arrow Video: Sygeplejersker trækker i nødbremsen
27. januar 2018 kl. 13:55 Opdateret: kl. 13:55
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk