16. januar 2019
En swingende opvisning på torvedagen i Jyderup skulle gerne give flere swingrockere i foreningen Kom og Dans i Jyderuphallen . Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

En swingende opvisning på torvedagen i Jyderup skulle gerne give flere swingrockere i foreningen Kom og Dans i Jyderuphallen . Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Swingrockerne bliver høje og glade af dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Swingrockerne bliver høje og glade af dans
Opdateret 05. august 2018 kl. 15:19
Holbæk - 04. august 2018 kl. 16:42
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi smiler hele tiden, det er sjovt, og man bliver afhængig, siger Jesper Nielsen, Jyderup. Det er dans og fællesskab, der frigør endorfinerne hos medlemmerne af foreningen Kom og Dans i Jyderup. Han har været med fra starten sammen med sin partner Hanne Schmidt. I dag er der 20 medlemmer, men han synes, mange flere skal opleve den sjove motionsform swingdance.

Om ikke andet så fordi det her er manden, som bestemmer og giver signaler, lyder det med et grin.

Lørdag lykkedes det at lokke folk med på en fællesdans under Jyderup Torvedage. Efter en kort introduktion kastede øvede og meget nybegyndere sig ud sammen i et par swingende rock'n'roll fællesdanse med partnerbytte a la folkedans. Og lidt folkedans var der over det, Det vise sig,at man også kan danse swing-rock'n'roll til den russike folkemelodi Kathyusha på dansk Cassatchok i up-tempo.

Men swingrock-dansen er et mix af norske bygdedanse, swing og 1950'ernes rock'n'roll, og det geniale er, at man ikke behøver en partner, forklarer Hanne Schmidt, Jyderup.

Kom og Dans i Jyderup delte også flyeres ud og håber at se nye ansigter til introduktionsaftnerne den 20. og 27. august. Alt, hvad der kræves, er lysten til at danse, flade, glatte sko og en flaske vand. For det giver sved på panden.

Det er sjov motion, og sådan matchede swingrockerne torvedagens sundhedstema.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk