20. april 2021
Siden Silvans lukning i september 2019 har den cirka 4000 kvadratmeter store butik stået tom, men nu er der udsigt til, at der atter kan komme liv på adressen.
gallery icon

Se billedserie

Siden Silvans lukning i september 2019 har den cirka 4000 kvadratmeter store butik stået tom, men nu er der udsigt til, at der atter kan komme liv på adressen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svensk kæde vil åbne sin første butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk kæde vil åbne sin første butik
Holbæk - 31. marts 2021 kl. 17:28
Af Kaj Ove Jensen

Siden september 2019 har den tidligere Silvan-butik i Holbæk Mega Center stået tom. Nu er der udsigt til, at der atter kan komme liv på adressen med 25-30 arbejdspladser til følge.

arrow Læs også: Svensk kæde bliver afvist

En svensk kæde ønsker at etablere en udvalgsvarebutik med et meget bredt sortiment af varer. Virksomheden ønsker at flytte sit hovedkontor til Holbæk, og visionen er at åbne flere butikker i hele landet efter den første butik i Holbæk.

Henvendelsen til Holbæk Kommune kommer fra firmaet Svensk Butiksutveckling, som ikke ønsker at oplyse butikkens navn.

Silvan-butikken på cirka 4000 kvadratmeter blev opført på Søagervej 4 i 2014 på den sydlige side af Omfartsvejen. Den selvstændige lokalplan for den del af Holbæk Mega Center tillader butikker til særligt pladskrævende varer samt lager og engrosvirksomhed med mere (plus Netto som dagligvarebutik).

Kommunalbestyrelse skal give dispensation

Den svenske butik er en udvalgsvarebutik, men ikke med særligt pladskrævende varer. Derfor skal Holbæk Kommunalbestyrelse tage stilling til, om den ønsker at benytte muligheden for at give en midlertidig dispensation i op til tre år.

Administrationen har til klima- og miljøudvalgets møde 6. april indstillet at dispensere. Derefter skal sagen via økonomiudvalget til afgørelse i kommunalbestyrelsen 21. april.

Virksomhedens begrundelse for at etablere en udvalgsvarebutik er, at »det vil tilføre området 25-30 nye arbejdspladser, at konceptet vil blive værdsat af forbrugerne, og at den succes, som de i dag har i Sverige, vil fortsætte i Danmark«.

Et meget bredt sortiment

Holbæk Kommunes administration har vurderet, at en udvalgsvarebutik ikke er i strid med intentionerne i området, og den kan muligvis tiltrække flere besøgende til Holbæk og megacentret. Der har været udsendt naboorientering til ejerne inden for den lille lokalplan og lokalplanen for megacentret.

Der er ikke indkommet bemærkninger til ansøgningen om dispensation. Nogle har dog spurgt til navnet på butikken, men det er altså ikke oplyst. Der er også spurgt til, hvad sortimentet er. Her er der sendt en liste med knap 250 varegrupper.

Det er et bredt udvalg med blandt andet beklædning, briller, eltilbehør, hunde- og kattemad, smådyr, bøger, hygiejne- og rengøringsartikler, udstyr til bil, camping, jagt og fiskeri samt en hel del andet.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk