20. marts 2019
Henrik Nielsen får ny københavnerresturant, men hans hjerte ligger stadig i Holbæk i SuRi, Entre og Maskinværkstedet på Havnevej: Foto: Jette Bundgaard
gallery icon

Se billedserie

Henrik Nielsen får ny københavnerresturant, men hans hjerte ligger stadig i Holbæk i SuRi, Entre og Maskinværkstedet på Havnevej: Foto: Jette Bundgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SuRi gør klar til åbning af ny restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SuRi gør klar til åbning af ny restaurant
Holbæk - 24. september 2018 kl. 11:23
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Henrik Nielsen fra SuRi er i fuld gang med at indrette restaurant på den kendte københavner-adresse Gammel Mønt 41, som åbner i slutningen af oktober.

- Det er en holbækker, som har spist her i SuRi gennem en årrække, der har købt Restaurant Gammel Mønt 41. Han har spurgt, om jeg vil forpagte den, og den 1. september underskrev vi kontrakten, fortæller Henrik Nielsen og fortsætter:

- Der er tale om en ikonisk københavnerrestaurant. Turister fra hele verden standser op og fotograferer huset, når de er på sightseeing i indre by. Kokken Claus Christensen med tilnavnet »Røde Claus« har regeret her de sidste 28 år, hvor han har kokkereret for københavner-jetsettet på sit Molteni-komfur midt i restauranten. Det er måske det mest berømte komfur i Danmark.

Henrik Nielsen er lige nu - med hjælp fra håndværkere fra Holbæk-området - i gang med en gennemgribende renovering af restauranten i København. Der er tale om en investering på par millio­ner kroner.

- Alt bliver ryddet ud, og der er ikke en flade derinde, vi ikke kommer til at røre ved - tømrer, smed, maler, murer, elektriker - de er i gang alle sammen, så der kan blive lyst og hvidt - bagefter indretter vi med moderne danske møbelklassikere, PH-lamper og kongeligt porcelæn, fortæller Henrik Nielsen, der kun bevarer rammerne og det berømte komfur, »Røde Claus« har ladet stå.

Det er ved dette komfur, restaurantens nye køkkenchef kommer til at regere. Henrik Nielsen fortæller, at der er forhandlinger i gang med flere kompetente navne - alle med Michelin-stjerner i bagagen.

- I GM 41 får vi et køkken, der er en slags back-to-basics med håndlavet mad. Råvarerne vil blandt andet komme ude fra det vestsjællandske, sådan som det gør i mange af de førende københavnerrestauranter. Forskellen er, at vi selv kan tage vores råvarer med derind fra de leverandører, vi allerede samarbejder med på SuRi.

Det er tanken, at Henrik Nielsen selv vil være i restauranten i Gammel Mønt et par gange om ugen, men det er ham magtpåliggende at fortælle, at hans hjerte stadig ligger i Holbæk i SuRi, Entré og Maskinværkstedet på Havnevej.

- Det har taget et år til halvandet at komme i hus med vores nye koncept her i Holbæk. Nu er det på plads, og vi har aldrig haft så mange og så glade kunder. Her er godt besat både til frokost og aften - og Maskinværkstedet har fundet sin rolle som rammen for kurser og større fester. Samtidig synes jeg, at vi har det bedst tænkelige hold både i køkkenet og restauranten, så hverken SuRi, personalet eller jeg selv og min familie er i færd med at blive københavnere. SuRi er og bliver mit hjertebarn, mens Gammel Mønt vil kunne gives videre på bedste vis, hvis det på et tidspunkt skulle blive nødvendigt. Når det er sagt, så glæder jeg mig naturligvis utrolig meget over de muligheder, restauranten i København giver. Jeg kan også se nogle fordele fremover i dobbeltdriften, for eksempel ved rekruttering af personale med mulighed for at vores elever vil kunne fordele deres tid mellem Holbæk og København, slutter Henrik Nielsen.

Der bliver både frokost- og aftenservering i GM 41, der har plads til 34 gæster i restaurantens to etager.

Den holbækker, som har købt Gammel Mønt 41, ønsker at forblive anonym.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk