3. august 2021
Kunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen med en af sine »stråhatte«, der bliver del af den permanente skulptur på Holbæk Fælled fra september i år. Foto: David Stjernholm
Kunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen med en af sine »stråhatte«, der bliver del af den permanente skulptur på Holbæk Fælled fra september i år. Foto: David Stjernholm
Foto: David Stjernholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stråhatte-skulpturer på vej på Fælleden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stråhatte-skulpturer på vej på Fælleden

Kunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen står bag tre helt nye »stråhatte«-skulpturer, som fra september får permanent plads på Holbæk Fælled. Skulpturerne ledsages af et performanceværk, som alle borgere opfordres til at komme med bidrag til.

Holbæk - 17. juni 2021 kl. 16:50
Af Morten D. Christensen

Iris, Lili og Flora.
Holbækkerne og alle andre, der færdes på Holbæk Fælled, kan godt begynde at vænne sig til de tre navne, som de til september kommer til at lære bedre at kende.

Selv om navnene antyder det, er der dog ikke tale om tre piger eller kvinder. Det er derimod tre skulpturer, og samlet udgør de værket »Stråhatte på Fælleden«, som kunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen skaber til den østlige del af Holbæk Fælled.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

De tre skulpturer på knap to et halv meters højde er formet som stråhatte og sat på ben. Men skulpturerne kan også opfattes som eksempelvis hytter.

Der placeres natursten fra en grusgrav under hattene, så man kan stå eller sidde inde under dem. Tanken er, at skulpturerne fristerne cyklister og gående på Fælleden til at interagere med værket.

Stråhatte på Fælleden betegnes som en del af kunstformen Land Art, hvor naturen er et helt centralt element. Ifølge Holbæk Kommune fremstilles de af næsten 100 procent naturmaterialer.

Det ligger også i Land Art, at naturen skal sætte sit aftryk på værket, som dermed vil ændre sig over tid.

Indvies med performance

Lilibeth Cuenca Rasmussens kunstværk vil efter planen blive indviet lørdag den 18. september. Og det er tanken, at indvielsen i sig selv skal udgøre et performance-kunstværk.

Det er også Lilibeth Cuenca Rasmussen, der står bag performance-delen, der bærer titlen »Hobbies«.

Ifølge pressemeddelelsen er den en performance om »fællesskaber, forskellighed og forsamlinger«, som skal forbinde skulpturerne med lokale aktører og Fælledens ånd, som det formuleres.

I den forbindelse inviteres både foreninger og borgere til på forhånd at komme med input til forestillingen, der vil blive opført i multiarenaen på Fælleden, om deres personlige hobbyer og deres betydning for netop dem.

Man kan give sine input og læse mere om »Hobbies« via dette link.

Kunstværkerne på Holbæk Fælled er i øvrigt en del af det større tiltag, hvor der skabes kunst langs den såkaldte Istidsruten, der er en i alt 390 kilometer lang cykel- og vandrerute i Nordvestsjælland og tilstødende områder.

Såvel det blivende kunstværk som performanceforestillingen den 18. september er betalt af penge fra Statens Kunstfond og Holbæk Kommunes eventpulje.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk