4. december 2020
Verdensmesteren Mads Pedersen indledte sin kariere i Holbæk Cykle Ring. Til ære for ham, skulle én af etaperne i årets udgave af PostNord Danmark Rundt være startet i Holbæk, men det bliver ikke til noget. Foto: Kenn Thomsen
Verdensmesteren Mads Pedersen indledte sin kariere i Holbæk Cykle Ring. Til ære for ham, skulle én af etaperne i årets udgave af PostNord Danmark Rundt være startet i Holbæk, men det bliver ikke til noget. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort prof-cykelløb ved Holbæk er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort prof-cykelløb ved Holbæk er aflyst
Holbæk - 20. maj 2020 kl. 12:21
Af Jørgen Juul

Holbæk var valgt som én af startbyer i årets udgave af PostNord Danmark Rundt, der er landets største, professionelle cykelløb. Men det bliver ikke til noget. PostNord Danmark Rundt er aflyst. Beslutningen er truffet i enighed mellem hovedsponsoren PostNord og Danmarks Cykle Union.

arrow Læs også: Tourens skygge spiller ind i Danmark Rundt-aflysning

At en af etaperne i 2020-udgaven af det store cykelløb skulle foregå i Holbæk var for at ære verdensmesteren Mads Pedersen, der begyndte sin karriere i Holbæk Cykle Ring.

Løbet skulle efter den oprindelige plan være kørt mellem den 11. og den 15. august. Femte og sidste etape skulle starte i Holbæk.

Som følge af corona-pandemien blev løbet rykket fra august til begyndelsen af september, og det blev ført ind i en opdateret udgave af den internationale cykelkalender på Den Internationale Cykelunions hjemmeside. Men den fortsatte usikkerhed i forhold til sundhedsrisiko og myndighedernes krav om afstand og begrænsede forsamlinger har fået Danmarks Cykle Union til at opgive løbet, der traditionelt samler en række stjerner - også verdensstjerner - i Danmark.

- Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række, siger Martin Elleberg Petersen, der er direktør i Danmarks Cykle Union.

Sparekassen Sjælland-Fyn var en af de virksomheder, der gik ind som sponsor på cykelløbet.

- At PostNord Danmark Rundt er aflyst, er naturligvis ærgerligt, men det kommer ikke helt uventet i den situation, vi er i nu med coronaen. Jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning, der er truffet ud fra en sundhedsfaglig vurdering, siger Henrik Møllegaard, der er områdechef i Sparekassen Sjælland-Fyn.

arrow Cykelløbet PostNord Danmark Rundt er aflyst
20. maj 2020 kl. 11:02 Opdateret: kl. 11:02
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk