11. december 2017
Handicaprådets formand i Holbæk forudser flere konflikter, når der ikke gives hjælp til støvsugning. Mange pensionister har ikke råd til en robotstøvsuger eller privat hjælp. Foto: Allan Nørregaard
Handicaprådets formand i Holbæk forudser flere konflikter, når der ikke gives hjælp til støvsugning. Mange pensionister har ikke råd til en robotstøvsuger eller privat hjælp. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop for støvsugning hos ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop for støvsugning hos ældre
Holbæk - 13. oktober 2017 kl. 13:24
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er kommet bag på mange ældre og handikappede i Holbæk, at de ikke længere kan få hjælp til støvsugning. Gør det selv, betal for privat hjælp eller køb en robotstøvsuger, er beskeden.

Støvsugning forsvandt i budget 2017 og fremgår af en ny kvalitetsstandard fra februar. Men der er ikke informeret godt nok, når det kommer bag på ældre, der visiteres eller revisiteres til hjælp til rengøring, mener formand for Holbæk Handicapråd Steen-Kristian Eriksen.

I en principafgørese i 2015 afgjorde Ankestyrelsen, at en robotstøvsuger på linje med mikrovn og almindelig støvsuger er et forbrugsgode, der indgår i sædvanligt indbo, som ikke kan støttes.

Steen-Kristian Eriksen tror, at mange pensionister ikke har råd til at købe en robotstøvsuger til flere tusinde kroner eller har råd til at betale for privat hjælp. Han forudser flere konflikter, for bliver der så bare vasket gulv og flyttet rundt på møget, spørger han.

Chefen for området Aktiv hele livet Thomas de Richelieu siger til Nordvestnyt fredag, at han forventer, der er støvsuget. Men det er politisk besluttet, at gulvvask er en kvalitetsstandard, og der skal vaskes. Han har ikke modtaget klager, men er der ikke støvsuget, skal der findes en praksis, hvis gulvet er for beskidt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk