21. juli 2019
Pendlerne og andre interesserede må til sommer undvære salget fra teltet med jordbær, kartofler og honning fra parkeringspladsen ved Landevejen nord for Tuse.
gallery icon

Se billedserie

Pendlerne og andre interesserede må til sommer undvære salget fra teltet med jordbær, kartofler og honning fra parkeringspladsen ved Landevejen nord for Tuse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop for frugtsalg ved parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop for frugtsalg ved parkeringsplads
Holbæk - 19. februar 2019 kl. 14:11
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter fire somre med et telt, hvor der er solgt jordbær, kartofler og honning på pendler-parkeringspladsen ved Landevejen nord for Tuse, er det nu slut, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

arrow Læs også: Ejer af jordbærtelt er uenig i afslag

Holbæk Kommune ejer arealet, der har været udlejet som en stadeplads til formålet. Men det er også kommune. der har sat en stopper for salgsboden, da det har vist sig, at handlen med frugt og grønt er i strid med planloven.

Indehaverne af salgsboden har søgt Holbæk Kommune om en landzonetilladelse til salget syv-otte uger i forsommeren, men det har kommunen netop givet afslag på.

Ved en henvendelse i 2018 blev Holbæk Kommune gjort opmærksom på, at forholdene formentlig var i strid med planloven. Det viste, at der var en forkert afgrænsning på kortmaterialet i lokalplanen, og da området ikke er omfattet af lokalplanen, ligger det i landzone. Derfor skal opsætningen af salgstelte vurderes i forhold til planlovens bestemmelser.

Det handler om, at der skal gives en landzonetilladelse, som kommunen netop har tivet afslag på. Det nævnes, at områder i landzone normalt skal friholdes for bebyggelse (ud over til landbrug. skovbrug og fiskeri) - og et telt sidestilles med en bygning.

Hvis der gives tilladelse i den konkrete sag, vil kommunen også skulle give tilladelse i lignende sager, for eksempel salg af diverse effekter ved indfaldsveje, anføres det i afslaget.

- Efter at vi havde haft en nærmere snak om mulighederne, ønskede indehaverne fortsat at kunne sætte teltet op. De havde så mulighed for at søge om en landzonetilladelse, og det er den, kommunen nu har givet afslag på. Men det giver mulighed for at få prøvet sagen ved Planklagenævnet, siger Lotte Højgaard, der er leder af Holbæk Kommunes Plan og Åben Land.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk