17. juni 2021
Holbæk Kommune vil i forbindelse med konkurrencen »Danmarks vildeste kommune« også støtte lokale projekter.
Holbæk Kommune vil i forbindelse med konkurrencen »Danmarks vildeste kommune« også støtte lokale projekter.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til lokale naturprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til lokale naturprojekter
Holbæk - 07. maj 2021 kl. 16:33
Af Kaj Ove Jensen

Holbæk Kommune afsætter 200.000 kroner til at understøtte lokale projekter, der kan fremme biodiversiteten. Det sker i forbindelse med, at kommunen har tilmeldt sig Miljøministeriets konkurrence »Danmarks vildeste kommune«.

Projektudvalget for udvikling af lokalområderne har tidligere indstillet, at beløbet bevilges fra Udviklingspuljen til lokalområderne.

De 200.000 kroner fordeles med 100.000 kroner til en konsulent og større projekter. Den anden halvdel går til en pulje, hvorfra der maksimalt kan ansøges om 5000 kroner pr. projekt.

Klima- og miljøudvalget har i denne uge tilsluttet sig indstillingen, og sagen går nu videre til økonomiudvalg og kommunalbestyrelse.

Klima- og miljøudvalget havde også et andet punkt på dagsordenen om samme projekt. Her var der tale om en drøftelsessag vedrørende engagementet i »Danmarks vildeste kommune«.

Video fra webinar kan ses

Borgerne har allerede vist stor interesse for at deltage i konkurrencen. I april var der et webinar, hvor 70 borgere deltog. Her gav haverådgiver og repræsentant for »Vild med vilje«, Rie Birk Lauridsen gode råd om, hvordan man kan gøre sin egen have og fællesarealer vildere. En timelang video fra webinaret er i denne uge blevet tilgængelig på hjemmesiden holbaek.dk/dkvild, som kommunen har oprettet.

Desuden er flere lokalområder i gang med projekter, og kommunens fælles-skabere vil hjælpe dem på vej og eventuelt selv sætte initiativer i gang. Bibliotekerne har også holdt arrangementer om biodiversitet og arbejder på at holde flere, da det hænger godt sammen med FN's verdensmål.

92 af landets 98 kommuner har tilmeldt sig konkurrencen »Danmarks vildeste kommune«. Det bemærkes i klima- og miljøudvalgets dagsorden, at hvis kommunen vil sikre sig en god pladering i konkurrencen, kan det ikke gøres med den nuværende bemanding. Hvis der ønskes en øget og vedvarende indsats for biodiversitet, vil det kræve flere ansatte, konsulentbistand, kampagner og medfinansiering til fondsansøgninger om større naturprojekter.

- Vi drøftede, hvor meget vi skal gå ind i det, og om vi skal satse på at blive nummer ét i konkurrencen. Det er der måske ikke nogle af os, der har intentioner om, men det er et meget spændende projekt. Men hvis vi skal gøre mere ved det, skal der mere personale til, og det er der måske ikke lige midler til, siger udvalgsformand John Harpøth (DF).

Til udvalgets næste møde bliver der forelagt en sag om, hvordan konkurrencen skal gribes an.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk