19. maj 2019
En ejendom på Nørrestængevej på den nordvestlige del af Orø er blandt de to ejendomme, der i denne omgang står til at få midler fra en pulje til landsbyfornyelse. Foto Søren Holmberg
En ejendom på Nørrestængevej på den nordvestlige del af Orø er blandt de to ejendomme, der i denne omgang står til at få midler fra en pulje til landsbyfornyelse. Foto Søren Holmberg
Foto: Søren Holmberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til fornyelse i landsbyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til fornyelse i landsbyer
Holbæk - 18. oktober 2018 kl. 07:21
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To ejendomme i Holbæk Kommune kan formentlig se frem til at modtage tilskud til istandsættelse. Klima- og miljøudvalget samt økonomiudvalget har indstillet til kommunalbestyrelsen, at der gives en anlægsbevilling på 269.225 kroner i støtte til landsbyfornyelse, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Tidligere har projektudvalget for Udvikling af Lokalområder anbefalet at frigive midlerne fra Udviklingspuljen.

Samtidig kan der udnyttes statslige midler til landsbyfornyelse, men så skal sagen behandles færdig i denne måned, ellers bortfalder muligheden. Reglerne for et landsbyfornyelsesprojekt er, at kommunen støtter med op til 15 procent af omkostningerne. Staten støtter med op til 35 procent, mens ejeren selv klarer de sidste 50 procent.

Det dyreste af de to projekter vedrører ejendommen på Nørrestængevej 26 B på den nordvestlige del af Orø, og her er tilskuddet fra den kommunale pulje til landsbyfornyelse på 242.405 kroner. Dertil kommer 12.120 kroner som den kommunale andel til Byggeskadefonden.

Bygningen på Orø er en nedlagt landbrugsejendom fra 1880. Projektet omfatter en gennemgribende renovering af klimaskærmen, inklusive bindingsværk, sokkel, døre og vinduer.

Det aktuelle projekt har til formål at tilbageføre, forskønne og energioptimere bebyggelsen, så dens historie kan videreføres. Det andet projekt gælder Torslunde 16 i Torslunde ved Svinninge. Her er det indstillet, at der ydes 15.000 kroner fra midlerne til landsbyfornyelse. Der er tale om et byhus fra 1860, hvor det blev opført i bindingsværk, som i dag kun er synligt indefra.

Projektet handler om at udskifte termovinduerne til bondehusvinduer med koblede rammer. Desuden skal den eksisterende dør mod gaden udskiftes, ligesom et oprindeligt hul til en dør i facaden skal genetableres.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk