27. februar 2020
Sparekassen Sjælland-Fyn - her hovedsædet på Isefjords Allé i Holbæk - fik i 2019 et overskud efter skat på 226,7 millioner kroner mod 208,2 millioner året før.
Sparekassen Sjælland-Fyn - her hovedsædet på Isefjords Allé i Holbæk - fik i 2019 et overskud efter skat på 226,7 millioner kroner mod 208,2 millioner året før.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Større overskud i sparekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Større overskud i sparekasse
Opdateret 10. februar 2020 kl. 12:24
Holbæk - 10. februar 2020 kl. 12:15
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg hæfter mig ved, at det har været et godt år for vores kunder, og derfor er det også et godt år for sparekassen.

arrow Læs også: Sparekasse bliver storaktionær i bank

Ordene kommer fra Lars Petersson, der er administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn A/S med hovedsæde i Holbæk.

Den børsnoterede sparekasse offentliggjorde mandag formiddag årsregnskabet for 2019. Det viser et overskud efter skat på 226,7 millioner kroner i 2019 mod 208,2 millioner året før.

Det er en stigning på ni procent, og Lars Petersson betegner resultatet som et af de bedste i koncernens historie.

Mange realkreditlån er omlagt

Netto rente- og gebyrindtægterne siger med 11 procent i en tid, hvor rentemarginalen - forskellen mellem indlåns- og udlånsrenten - falder.

Stigningen i rente- og gebyrindtægterne skyldes et stigende antal forretninger med kunderne.

- Titusindvis af privat- og erhvervskunder har fået omlagt deres realkreditlån. Det har kunderne sparet mange penge på. Og det er i sagens natur også noget, sparekassen tjener penge på. Realkreditlån er et af vores kerneområder. Det har en positiv indvirkning på regnskabet i 2019, og det har det også på den lange bane. Det skyldes, at vi stiller garantier for realkreditlånene, og det får vi provision for, forklarer Lars Petersson.

Kontrolleret vækst

Lars Petersson tilføjer, at det økonomisk set går godt i sparekassens markedsområde.

- Der er høj beskæftigelse, og kunderne kan få solgt deres hus, også til en stigende pris, siger Lars Petersson.

- Vi har en kontrolleret vækst. Det er særlig glædeligt, at sparekassen har en stigende soliditet. Kapitalprocenten ligger over 20, og det er absolut i den gode ende blandt bankerne. Det betyder, at vi har en styrke, hvis det skulle blive dårlige tider igen, siger sparekassens administrerende direktør.

Sparekassen forventer i indeværende år et overskud før skat på 230-270 millioner kroner, altså samme niveau som i 2019.

- I de bankregnskaber, der er fremlagt indtil nu, har jeg ikke set nogen, der har samme forventninger til deres resultat. I stedet venter de et fald i indtjeningen på 20-30 procent. Vi har fået tilpasset omkostningerne i tide, så vi undgår fyringsrunder, sådan som vi ser eksempler på andre steder, siger Lars Petersson.

Antallet af medarbejdere falder

Sparekassen har ved naturlig afgang - pensionering og jobskifte - skåret antallet af medarbejdere (omregnet til fuldtidsstillinger) med 10 procent - fra 622 til 561.

- Vi er på plads i stor udstrækning, og vi skal ikke ud i fyringsrunder. Men vi forventer fortsat et fald ved naturlig afgang i 2020. Den teknologiske udvikling betyder, at nogle arbejdsopgaver bliver lettere, så vi kan være færre medarbejdere, forklarer Lars Petersson.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk